Valitse sivu

Avausjaksolla nähtiin runsaasti tapahtumia ja tilanteita. Virkiä otti komennon ja siirtyi toisen aloittavalla kahden juoksun karkumatkalle. Joukkueen onnistujiin lukeutuivat ykköspalkittu, yhteensä neljä juoksua lyönyt Janette Lepistö, vahvaa lukkaripeliä esittänyt Jenna Kammi-Rahnasto sekä avausjaksolla tärkeän juoksun lyönyt ja etukentällä onnistunut Eveliina Lämsä.

Manse PP sai kirivaihteensa päälle toisen tasoittavalla. Mirka Rintamäki löi näpin kakkosrajaan ja nopeakinttuinen Ida Lähde toi tasoitusjuoksun 3-3:een. Enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta Virkiän ulkokenttä pysyi tiiviinä. Ratkaisijan viitan otti pitelemätön Janette Lepistö, joka kotiutti Essi Kyllin.

– Toisen jakson alkuun saatiin ajotilanteita. Siinä olisi pitänyt onnistua, samoin ensimmäisellä jaksolla, kun päästiin peliin mukaan, mietti Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokela ottelun jälkeen joukkueelle tarjottua etsikkoaikaa.

– Ehjiä hetki oli ulkopelissä ja varmuutta, suorittaminen oli ihan ok:ta, mutta sitten sinne mahtui turhia virheitä, taittolinjoilla heitettiin harhoja. Lepistö löi pari kertaa juoksut meidän kannalta pahaan paikkaan, tylyjä lyöntejä, Pokela sanoi.

Kun Manse PP jätti tilaisuutensa käyttämättä, Virkiä hyödynsi omat paikkansa. Silja Syrjälä iski upeasti lyöntinsä kakkoskoppari Essi Pehrmanin eteen ja Kaisa Peräaho toi jakson voittojuoksun. Ensimmäisen jakson voittanut Virkiä pääsi vahvasti niskan päälle ja piti asemansa loppuun saakka.

– Tämä voitto on iso asia meille. Tämä oli iso työ, mikä tehtiin tähän päivään. Tänään peli-ilme ja yhtenäisyys kentällä olivat sitä luokkaa, mitä pitääkin olla, pelinjohtaja Tomi Niskanen iloitsi.

– Janette oli erittäin kuuma mailassa. Uudet pelaajat (Essi Kylli ja Eveliina Lämsä) olivat erittäin hyviä turnauksessa ja tänään varsinkin. Molemmat pääsivät pelaamaan sitä peliä, missä ovat parhaimmillaan. Sekin saattaa unohtua, että Essi on kokenut pelaaja, mutta hän ei ole pelannut edes Halli-SM-lopputurnauksessa ikinä. Nämä ovat tosi tärkeitä paikkoja tavoitella syksyäkin ajatellen ja saada kokemuksia. Myös nuorten pelaajien panos oli tänään valtavan hieno, Niskanen lisäsi.

Lapuan Virkiä uusii viimevuotisen Halli-SM-pronssinsa. Parhaillaan käynnissä olevassa loppuottelussa Pesäkarhut Porista ja Kirittäret Jyväskylästä iskevät yhteen.

Halli-SM-pronssia: Lapuan Virkiä

Anna Honkala, Jenna Kammi-Rahnasto, Emma Kiviniemi, Juulia Kuoppala, Essi Kylli, Emmi Laine, Iina Lehtinen, Janette Lepistö, Eveliina Lämsä, Henna Peltokangas, Kaisa Peräaho, Kaisaleena Rautakorpi, Silja Syrjälä, Eveliina Toppari, Veera Tyynelä, Emmi Viitala. Tomi Niskanen (pj), Jussi Jänkä (2. pj).