Valitse sivu

Kuopio-hallin yleisölle tarjoiltiin viihdyttävää lyöntipeliä, jossa kenttää puhkottiin molemmilta puolilta. Tahko päätti ottaa vastustajaltaan luulot pois heti avausvuorossa ja karkasi ensimmäisen aloittavalla 3-0-johtoon. Kempeleen vastaus saatiin toisen tasoittavalla. Jokeriosaston Matti Korhonen ja Ossi Meriläinen tälläsivät kaksi juoksua mieheen.

– Kaksi tappiota, niin ei tietenkään voi olla tyytyväinen. Saimme hyvän startin ja olimme pelin päällä. Muutamat juoksut harmittavat, jotka annoimme käsistä. Sen jälkeen kaveri myös löi hyvin. Ensimmäinen jakso olisi pitänyt pystyä pitämään, näki Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi.

Toiselle jaksolle Kempele tuli alusta lähtien valmistautuneena ja karkasi jo 0-3-johtoon Matti Korhosen kotiuttaessa Valtteri Kleemolan. Tahko pääsi vielä juoksun päähän, mutta Kempeleen ote piti ja joukkue pysyi kuskin paikalla.

– Jo tänne pääsy oli iso homma, saati sitten vielä mitali siihen kylkeen, iloitsi joukkueensa parhaana palkittu Matti Korhonen.

Koko Kempeleen joukkue juhli voittoa villisti. Pronssimitali antaa sarjanousijalle runsaasti uskoa omaan tekemiseen ja erinomaiset lähtökohdat jatkaa kohti kesäkautta.

– Suunta on oikea, vaikka paljon on tietysti vielä tekemistä. Tämäkin ottelu puretaan huolellisesti, voitosta tyytyväinen pelinjohtaja Antti Vihtkari sanoi.

Kempeleen Kiri voitti kautta aikain ensimmäisen hallimitalinsa. Sarjanousija valmistautuu kolmanteen kauteensa miesten Superpesiksessä, aiemmat kaudet olivat 2016-2017.

Miesten Halli-SM-pronssia 2019

Aki Hanhela, Pekka Hepokangas, Markus Keski-Petäjä, Valtteri Kleemola, Matti Korhonen, Jani Lassila, Jonne Luhtavaara, Ossi Meriläinen, Onni Määttä, Juhani Ojala, Marko Pelkonen, Heikki Savikoski, Joona Suni. Antti Vihtkari (pj), Jarkko Kokko (2. pj).

Aiheesta lisää

Kattavasti Halli-SM-tunnelmia Superpesiksen nettisivuilla

Halli-SM-pronssiottelun tilastot