Valitse sivu

Jo aiemmin Ilmajoen kunta oli lähtenyt mukaan hankkeeseen 23 436 euron avustuksella, minkä lisäksi seuran omaksi osuudeksi jää noin 40 000 euroa. Uudistus tulee tarpeeseen, sillä stadionin valmistuttua käyttöönotettu vanha hiekkatekonurmipinta on palvellut pesäpalloilijoita jo 20 vuotta.

Kentän pinnan uusimisesta on tehty hankintailmoitus. Seuran johtokunta päättää kokouksessaan 11. huhtikuuta uusimisen aikataulun ennen sarjakautta tai sen jälkeen. Otteluohjelmissa tilanne on otettu huomioon.

– Molemmat (ajankohdat) ovat mahdollisia vielä. Superpesis- ja junioriotteluiden lisäksi kentällä on myös muuta monipuolista käyttöä, esim. eläkkeensaajien Bocciaa. Saamme kylän olohuoneen seuraavaksi 20 vuodeksi taas priimaan kuntoon, kertoo hankkeesta vastannut seuran entinen puheenjohtaja Jani Karvonen.

Sähkökoje-Areena (Koskenkorvan pesäpallostadion) on pesäpalloseuran itse kokonaan omistama stadion.

Hiekkatekonurmet pitkäikäisiä

Pesäpalloliitto on hakenut tutkimustietoa hiekkatekonurmikenttien ominaisuuksista ja niiden muuttumisesta käyttöiän myötä. Viimeksi tutkija Tapani Jäniskangas Tampereen teknillisestä yliopistosta selvitti asiaa 2015 ja peilasi tuloksia 1993–1997 tehtyihin tutkimuksiin.

– Hyvällä hoidolla hiekkatekonurmipintainen pesäpallokenttä on tämän tutkimuksen mukaan käyttökelpoinen yli 20 vuotta. Tämän jälkeenkin vanhaa hiekkatekonurmea voidaan käyttää erilaisissa liikuntapaikoissa, kuten esimerkiksi erilaisilla pienpelikentillä, Jäniskangas totesi tutkimusraportissaan.

Hiekkatekonurmipintaisten pesäpallokenttien ominaisuuksien muuttuminen ja elinkaari -tutkimukseen pääsee vapaasti tutustumaan netissä.