Valitse sivu

Tänään tiistaina alkanut yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen jatkuu 12.3. kello 15.00 saakka. Sähköinen hakemus täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Sama osoite on ensimmäinen vaihe, kun haetaan urheilulukioihin tai ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin.

Seuraavaksi urheilijan tulee lähettää Urheiluoppilaitosten hakulomake 2019 tai urheiluoppilaitoksen oma hakulomake yhteishaun päättymiseen mennessä kyseiseen oppilaitokseen. Tarkista tarkemmat ohjeet ja yhteystiedot oppilaitoksen sivuilta.

Lisäksi urheilijan täytyy osallistua henkilökohtaisesti lajiliittopisteytystapahtumaan, joissa testataan urheilijan fyysiset ominaisuudet, arvioidaan lajitaitojen tekninen osaaminen sekä kartoitetaan vapaamuotoisen haastattelun kautta tavoitteellisuus ja halu kehittää itseään urheilijana ja pesäpalloilijana.

Pesäpallon lajiliittopisteytystapahtumat neljällä paikkakunnalla

Lajiliittopisteytyksen tavoitteena on taata testit menestyksekkäästi suorittaneiden urheilijoiden sisäänpääsy oppilaitoksiin sekä luoda mahdollisimman läpinäkyvä ja oikeudenmukainen pisteytysjärjestelmä.

Pesäpallon lajiliittopisteytystapahtumia järjestetään neljällä paikkakunnalla: Tampereella (Varala) tiistaina 2.4., Seinäjoella maanantaina 8.4., Joensuussa tiistaina 9.4. ja Vuokatissa (Sotkamo) keskiviikkona 17.4. Urheilija voi vapaasti valita itselleen parhaiten sopivan lajiliittopisteytystapahtuman, josta lajiliittopisteet toimitetaan suoraan oppilaitoksiin.

Ilmoittaudu tästä lajiliittopisteytystapahtumaan 11.3.2019 mennessä.

Urheilevalle opiskelijalle runsaasti vaihtoehtoja

Urheiluvalmennuksen valtakunnallisen erityistehtävän on Suomessa saanut 15 urheilulukiota ja 15 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Lukioista pesäpallo on kärki- tai painopistelajina Joensuun yhteiskoulun lukiossa, Kastellin urheilulukiossa Oulussa, Kuortaneen lukiossa, Porin suomalaisen yhteislyseon urheilulinjalla ja Sotkamon urheilulukiossa.

Ammatillisista oppilaitoksista pesäpalloilijoita on ollut mukana ainakin Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa Kotkassa, Hyria Koulutuksessa Hyvinkäällä sekä Seinäjoen koulutuskuntayhtymässä.

Pesäpallo on yhteensä 10 urheiluakatemian painopistelajina. Joensuun Urheiluakatemia, Tampereen Urheiluakatemia + Varalan valmennuskeskus sekä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia + Vuokatin valmennuskeskus ilmoittavan pesäpallon valtakunnalliseksi painopistelajikseen. Alueellisena painopistelajina pesäpallo on Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiassa Kotkassa, Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiassa + Kuortaneen valmennuskeskuksessa, Forssan urheiluakatemiassa, Kouvolan Urheiluakatemiassa, Kuopion alueen Urheiluakatemiassa, Ouluseutu Urheiluakatemiassa ja Satakunta Sports Academyssa Porissa.

Erityisen tehtävän saaneet urheilulukiot

Brändö Gymnasium, Helsingfors (Helsinki)
Joensuun yhteiskoulun lukio
Kastellin urheilulukio, Oulu
Kerttulin lukio, Turku
Kuopion klassillinen lukio
Kuortaneen lukio
Lahden lyseo
Mäkelänrinteen lukio, Helsinki
Ounasvaaran lukio, Rovaniemi
Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Helsinki
Porin suomalaisen yhteislyseon lukio
Sammon keskuslukio, Tampere
Schildtin lukio, Jyväskylä
Sotkamon urheilulukio
Vörå samgymnasium, Vörå (Vöyri)

Erityisen tehtävän saaneet urheilun ammatilliset oppilaitokset

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, Kotka
Hyria Koulutus Oy, Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna
Jyväskylän koulutuskuntayhtymäJämsän ammattiopisto ja Jyväskylän ammattiopisto
Koulutuskeskus Salpaus, Lahti
Koulutuskeskus Sedu, Seinäjoki
Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola
Omnia, Espoo
Oulun seudun ammattiopisto, Oulu
Perho Liiketalousopisto, Helsinki
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Rovaniemi
Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio, Juankoski, Leppävirta, Toivala, Varkaus
Stadin ammattiopisto, Helsinki
Tampereen seudun ammattiopisto, Tampere
Turun ammatti-instituutti – Åbo Yrkesinstitut, Turku (Åbo)
Yrkesinstitutet Prakticum, Helsingfors (Helsinki)

Aiheesta lisää

Kattava infopaketti urheiluoppilaitoshausta Olympiakomitean sivuilla