Valitse sivu

Jos olet asettanut kovat urheilulliset tavoitteet ja haluat hoitaa opiskelun kunnolla, Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoavat siihen loistavan mahdollisuuden. Huippu-urheilu ja kaksoisuran luominen vaativat kokonaisvaltaista arjen hallintaa. Valitse opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämisen polku!

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Sotkamon lukio kuuluu olympiakomitean virallistamiin urheilulukioihin. Urheilijoilla on mahdollista räätälöidä omaa opiskeluaan huomattavasti, sillä urheilulukiolainen suorittaa 12-18 kurssia valmennuksessa lukion opintokokonaisuudesta (75 kurssia). Urheilulukiolaisella on pääsääntöisesti mahdollisuus keskittyä teoriaopinnoissa haluamiinsa oppiaineisiin omien intressiensä mukaan.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijoiden urheilu- ja koulumenestyksestä on kerätty kattavasti tietoa vuosien varrella. Oheinen artikkeli muun muassa kertoo, millaiset ylioppilaspaperit ja jatkokoulutusnäkymät lukion pesäpalloilijoilla keskimäärin on sekä millaisella prosentilla urheilulukion pesäpalloilijat päätyvät Superpesikseen.

Urheilulukio ja pesäpallo

Pesäpallo on alusta asti ollut lumilajien ohella Sotkamon urheilulukion nuolenkärkilaji. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkivät tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on, että urheilija oppii harjoittelemaan ja elämään huippu-urheilun vaatimustason mukaisesti.

Harjoittelun taidon lisäksi urheilijat saavat ammattitaitoista valmennusta omien lajitaitojensa ja oman pelitaktiikkansa kehittämiseen. Fyysistä, lajitaidollista ja taktista sekä psyykkistä valmentautumista tuetaan teoriaopetuksella. Tavoitteena on, että urheilija luo oman näkemyksensä pesäpallosta pelinä ja hän kykenee sitä hyödyntämään omassa valmentautumisessaan.

Valmennustarjotin

– Urheilulukion puolelta 10 tuntia ohjattua yhteisharjoittelua
– Jaksosta riippuen 1 – 2 tuntia ohjattua teline- ja yleistaitovalmennusta
– Harjoitusten ohjelmoinnit
– Tukiharjoittelun ohjelmat
– 1–3 vuosikurssin aikana yhteensä lajiteoriaa 95 tuntia, samalla mahdollista suorittaa lajin valmentajatutkinto soveltavina lajiteoriakursseina

Sotkamon lukion ja Vuokatin urheiluopiston olosuhteet opiskeluun ja valmentautumiseen

– Harjoittelu tapahtuu Vuokatin urheiluopistolla, Sotkamon lukiolla ja Hiukan pesäpallostadionilla
– Asuntolat (Sompala) urheiluopiston välittömässä läheisyydessä
– Kuljetukset opiston ja koulun välillä
– Kokonaisvaltaisen urheilijan arjen tukitoimet: päivällisruokailut, oheisharjoittelu, lääkäripalvelut, palautumisen tukitoimet, ravintovalmennus, psyykkinen valmennus…

Sotkamon urheilulukio on hyvä vaihtoehto yhdistää urheileminen ja lukio-opiskelu. Ammattitaitoisen opetuksen, valmennuksen ja hienojen olosuhteiden ohella nuori opiskelee rennossa ja moni-ilmeisessä opinahjossa. Koulumme rikkautena on monipuolinen lajikirjo, joten uusia ystäviä varmasti löytyy myös oman lajin ulkopuolelta.

Lukuvuodelle 2018 – 2019 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian osaamisen kirjo täydentyi lajirajat ylittävillä asiantuntijapalveluilla: kaikkien akatemiaurheilijoiden tukena toimii fysioterapeutti, ravintovalmentaja sekä psyykkinen valmentaja. Lisäksi yhteistyö alueella esimerkiksi urheilulääkäreiden ja urheiluhierojien kanssa takaa laadukkaat urheilun tukitoimet kokonaisvaltaiseen huippu-urheilijan arkeen!

6 joukkueellista pelaajia – 14 SM-mitalia 2018

Viime kaudella miesten ja naisten Superpesiksessä pelasi yhteensä kuusi joukkueellista Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvatteja! Aikuisten SM-mitalisteista 14 oli VRUA-taustaisia. Miesten puolella Joensuun Mailan historiallisen suomenmestaruuden takuumiehinä nähtiin akatemiakasvateista Mikko ja Jonne Kemppainen, Lauri Kivinen ja Aleksi Rautiainen. Naisten mestaruuden nappasi Jyväskylän Kirittäret, joiden tahtipuikkoa heilutti VRUA:n fysioterapeutti ja valmentaja Emma Körkkö (os. Nieminen), lisäksi mestaruutta maistelivat lukion kasvatit Saana Sumén, Laura Toikkanen ja Marjukka Urpelainen!

Valitse Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian polku ja hae Sotkamon urheilulukioon yhteishaussa 19.2.-12.3.2019 osoitteessa opintopolku.fi.

Lisäksi hakijan tulee täyttää erillinen urheilijatietolomake tästä linkistä (pdf). Muut hakuohjeet löytyvät Sotkamon lukion ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian sivuilta.

Hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeeseen hakemusten perusteella. Oppilaitos- ja lajiliiton pääsykokeet järjestetään Vuokatissa (Sotkamossa) 17.4.2019. Tarkemmat tiedot testien sisällöstä löytyvät pääsykoekutsusta.

Aiheesta lisää

Sotkamon lukion kotisivut
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä

Saku Komulainen
Pesäpallon valmennuspäällikkö
050 5605385
saku.komulainen(ät)vrua.fi