Valitse sivu

Kovatasoisessa lohkossa kärkijoukkueet pelasivat ristiin. Satakunnan paikallisottelun vei nimiinsä Pesäkarhut lukemin 1-2 (6-1, 0-3, 1-2k), mutta jatkopaikkaan se ei riittänyt. Maila-Jussit otti iltaottelussa voiton Pesäkarhuista 0-2 (1-2, 0-3) ja nousi lohkovoittajaksi. Erityisesti joukkueen ykköskärjen Petra Kerola, Venla Karttunen ja Liinu Turpela olivat pirteällä pelipäällä.

Toisen jatkopaikan vie Fera, joka puolestaan kukisti aamuottelussa Maila-Jussit 1-2 (1-0, 1-4, 1-2k).

Otteluiden etenemistä seurattiin tarkoin useilla paikkakunnilla, sillä mukana oli lopputurnauksen järjestävä seura Hämeenkyrön Räpsä. Kun lopputurnauksen järjestelyistä vastaava Räpsä ei yltänyt omassa lohkossaan kahden parhaan joukkoon, ainoastaan kolme parasta lohkokakkosta jatkaa Tampereen lopputurnaukseen 23.-24.3. Piinapenkillä on tässä vaiheessa Roihu Helsingistä. Jäljellä on vielä yksi alkulohko, joka pelataan Imatralla ensi lauantaina. Lopputurnauspaikkaa tavoittelevat Haminan Palloilijat, Hyvinkään Tahko, Loimaan Palloilijat ja Pesä Ysit Lappeenrannasta.

Lohkovoittajat B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnaukseen

Voitot 3p Jaksot Juoksut Pisteet
1. Joensuun Maila* 3 3 6-0 30-6 9
2. Lapuan Virkiä* 3 3 6-0 26-6 9
3. Seinäjoen Maila-Jussit* 3 2 5-1 17-6 7

Lohkokakkosten vertailu

Voitot 3p Jaksot Juoksut Pisteet
4. Fera, Rauma* 2 1 4-2 14-7 6
5. Kempeleen Kiri* 2 1 3-2 30-18 5
6. Roihu, Helsinki 2 1 3-2 14-14 5

*) Varmistanut paikkansa lopputurnauksessa Tampereella 23.-24.3.

Lisäksi lopputurnauksessa on mukana järjestävän seuran joukkue Hämeenkyrön Räpsä. Jäljellä on lopputurnaukseen vielä kaksi paikkaa, toinen D-lohkon voittajalle ja toinen Roihulle Helsingistä tai D-lohkon kakkoselle.

Aiheesta lisää

B-tyttöjen Halli-SM-alkulohkojen tulokset ja tilastot

Tallenteita Porin alkulohkojen otteluista Pesäkarhujen Junioreiden Facebook-sivulla

Seinäjoen Maila-Jussien B-tyttöjen Facebook-sivu

Vain tilaajille/Länsi-Suomi: Fera B-tyttöjen lopputurnaukseen