Valitse sivu

Suomen Pesäpalloliiton (PPL) johtamissa virallisissa sarjoissa, turnauksissa ja leireillä noudatetaan pesäpallon pelisääntöjen lisäksi PPL:n vuosittain määrittämiä kilpailumääräyksiä. Lisäksi aluesarjoissa ovat voimassa alueiden kilpailumääräykset (pdf).

Keskeisimpiä kilpailumääräysten muutoksia

6/6.2: Yksittäisissä tapauksissa voidaan mahdollistaa alimpien sarjojen aikuisjoukkueiden mahdollisuus saada joukkue kasaan, vaikka pelaaja/-t siirtyisivät pelaamaan juniorisarjoja muualle.

”Kilpailupäällikkö voi myöntää kirjallisen esityksen perusteella urheilullisin syin vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneelle, toiseen seuraan siirretylle junioripelaajalle oikeuden edustaa ns. omaa seuraansa maakuntasarjassa tai aikuisten aluesarjassa.”

11: B-ikäisten liikkumista aikuisten sarjoissa on tarkennettu. Superpesiksestä alaspäin on karensseja, Ykköspesiksestä tai sitä alemmista sarjoista alaspäin karensseja ei ole 1.8. asti.

27: Ottelusiirrot ja kellonaikamuutokset tehdään jatkossa osoitteessa tapahtumat.pesis.fi/tapahtumat/ottelusiirtolomake.

31/31.2: C-tyttöjen ja C-poikien SM-sarjoissa sekä miesten ja naisten maakuntasarjassa siirrytään tulospalvelun osalta käyttämään Pesistulospalvelu-sivustoa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi. Otteluiden pöytäkirjat lähetetään kuvatiedostoina palveluun, jossa ne ovat kaikkien kiinnostuneiden nähtävissä. Tarkemmat tiedot päivitetään myöhemmin julkaistavaan tulospalveluohjeistukseen.

36: Joukkueiden paremmuuden määrittelyä tasapistetapauksissa on muutettu. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden ratkaisee ensimmäisenä voitettujen otteluiden määrä ja vasta tämän jälkeen kolmen pisteen voittojen määrä.

Aiheesta lisää

Ajankohtaista-sivu erityisesti seurojen käyttöön

Katso kaikki kilpailumääräysten muutokset kootusti tästä linkistä (pdf)

Kilpailumääräykset 2019 (pdf)