Valitse sivu

Urheilevat lapset ja nuoret tarvitsevat osaamista valmennukseen sekä pelinjohtoon. Valtakunnalliselle leirille osallistuvalta joukkueelta edellytetään jokaiseen leiriotteluun ko. leirin koulutusvaatimukset täyttävä, pöytäkirjaan merkittävä henkilö ykkös- tai kakkospelinjohtajaksi.

Toimi seuraavasti:

1) Tarkista koulutusvaatimukset leireittäin. Varmista, että omasta joukkueestasi löytyy jokaiseen leiriotteluun ko. leirin vaatimukset täyttävä, pöytäkirjaan merkittävä ykkös- tai kakkospelinjohtaja.

Juniorivalmentajapolun koulutusosiot on esitelty koulutuksen sivuilla. Kunkin osion kohdalta löytyvät tiedot mahdollisen aiemman osaamisen tunnistamisesta ja hyväksilukemisesta. Huomioithan, että aikuisten yläsarjojen pelinjohtajien 1- ja 2-tason koulutuspäivillä ei voi korvata juniorivalmennuskoulutuksia.

Koulutusvelvoitteet ovat vähimmäisvaatimuksia koulutustasoille. Ylemmän tason suoritukset käyvät myös nuorempien ikäluokkien leireille.

2) Vielä ei ole myöhäistä ilmoittautua kevään koulutuksiin. Katso tarjonta osoitteesta tapahtumat.pesis.fi ja ilmoittaudu heti mukaan samassa osoitteessa.

Mikäli oman paikkakunnan koulutus joudutaan perumaan, pyri löytämään vastaava koulutus toiselta paikkakunnalta.

Huhtikuulle on järjestetty erikoismahdollisuus suorittaa kerralla I-tason 1-3 introiltaa yhden päivän aikana. I-tason ”intropäivä” pidetään Varalan urheiluopistolla Tampereella 13. huhtikuuta.

II-tason ”introviikonlopussa” käydään puolestaan läpi Juniorivalmentajapolun 2-tason viisi iltamoduulia yhden viikonlopun aikana. Koulutusviikonloppu on Varalan urheiluopistolla 23.-24.3.

3) Joukkueelta ei evätä osallistumista leirille, vaikka koulutusvaatimukset täyttävää pelinjohtajaa ei löytyisikään. Tällöin pitää kuitenkin anoa poikkeuslupa verkkolomakkeella 2.6.2019 mennessä.

Ensimmäisenä vuonna poikkeuslupa on maksuton, jos leirin koulutusvaatimuksen mukainen tasokoulutus on aloitettu. Jatkossa poikkeusluvan hintana peritään ennakkokoulutusmaksu: Nuorisoleirillä 275 €, Suurleirillä 130 €, Tenavaleirillä 100 € ja Naperoleirillä 65 €.

Ennakkokoulutusmaksu on hyödynnettävissä 31.5.2020 asti ko. henkilön koulutuksiin, joiden järjestäjänä on Pesäpalloliitto tai Pesäpalloliiton alue.

Poikkeuslupa on voimassa ko. leirillä ja nuorempien ikäluokkien leireillä. Osallistuttaessa useammalle leirille ennakkokoulutusmaksu laskutetaan siis vain kertaalleen, korkeamman ennakkokoulutusmaksun suuruisena.

Koulutusvaatimukset: https://www.pesis.fi/palvelut/koulutus/koulutusvaatimukset/

Lisätietoa: Juha Antikainen, koulutusvastaava
juha.antikainen(ät)varala.fi | 040 535 0337