Valitse sivu

Itä-Länsi on jatkumoa pesäpallon vahvalle menestystarinalle Porissa. Pesäkarhut on tätä nykyä Suomen suurin pesäpallon lisenssiseura, joka ylsi Urheilugaalassa kolmen parhaan joukkoon vuoden urheiluseura -kategoriassa. Pesäkarhujen edustusjoukkue on voittanut 2000-luvulla yhteensä 15 SM-mitalia, kirkkaimpana kruununa Suomen mestaruuden 2002.

– Porin kaupungin myönteinen asenne tapahtumaa kohtaan ja Pesäkarhujen asema suomalaisen naisjoukkueurheilun lippulaivana takaavat erinomaiset lähtökohdat rakentaa onnistunut arvo-ottelutapahtuma, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi sanoo.

Naisten Liitto-Lehdistö-arvo-ottelu pelattiin Porissa 2016, mutta Itä-Länsi on kokoluokaltaan huomattavasti suurempi, viiden huippuottelun tapahtuma.

– Tunnustusta ja kiitosta haluan antaa kaupungin tahtotilalle tapahtumien saamiseksi Poriin. Kiitos myös Pesäpalloliitolle luottamuksesta. Pesäkarhujen tavoite on järjestää kesäinen pesäpallon ystävien juhla, jossa voidaan nauttia huipputasoisesta pesäpallosta ja yhdessäolosta, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kiittelee.

Pori on tullut tunnetuksi tapahtumakaupunkina. Viime vuosien urheilutapahtumista nousevat esiin yleisurheilun Kalevan kisat ja Kuninkuusravit sekä Vikla-luokan EM-purjehdukset ja Mölkyn MM-kisat 2018. Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen lisää innoissaan listaan pesäpallon Itä-Lännen 2020.

– Kansallislajillamme pesäpallolla on kuitenkin aivan erityinen asema suomalaisten sydämissä – onhan miltei jokainen meistä sitä joskus pelannut. Vaikka Pori onkin naispesiksen johtavia kotipesiä, on nykymuotoisen Itä-Lännen puuttuminen urheilutapahtumiemme ansioluettelosta ollut vähän arka paikka.

– Itä-Länsi-ottelutapahtuma houkuttelee tänne yleisöä, joka kenties tulee Poriin ihan ensimmäistä kertaa ja havahtuu huomaamaan, kuinka ystävällistä ja vastaanottavaista väkeä me satakuntalaiset olemme, kun täkäläiseen tapaan sanottuna ”käskemme” vieraita kylään. Olemme valmistelleet Itä-Lännen hakemista Poriin hyvässä yhteistyössä Pesäkarhut ry:n ja Suomen Pesäpalloliiton kanssa. Viimeksi mainittua haluan lämpimästi kiittää luottamuksesta, kun saamme järjestää kanssanne ensi vuoden Itä-Lännen. Lupaan, että olemme sen luottamuksen arvoisia ja järjestämme yhdessä unohtumattoman urheilujuhlan oheistapahtumineen.

Tämän vuoden Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään Seinäjoella 5.-7.7.2019. Samalla kiertävä Itä-Länsi-viuhka siirtyy Seinäjoelta Porin organisaatiolle ja tapahtuman ajankohta vahvistetaan.