Valitse sivu

Joensuun Maila juhli syksyllä seurahistoriansa ensimmäistä miesten Suomen mestaruutta. SM-kultajoukkue palkittiin vuoden kultamitalin saajana ja Pohjois-Karjalan parhaana urheilijana sekä vuoden joukkueena. Vuoden valmentajaksi arvostettiin mestarijoukkueen pelinjohtaja Petri Pennanen. Valinnat teki sanomalehti Karjalaisen kultamitalilautakunta.

Mestaruuden huomioi myös Susirajan Urheilutoimittajat, joka palkitsi joukkueen vuoden 2018 parhaasta pohjoiskarjalaisesta urheiluteosta.

Pohjois-Karjalan Liikunta antoi kunniamaininnan Joensuussa viime kesänä järjestetylle pesäpallon Itä-Länsi-tapahtumalle, joka onnistui upeasti kaikilta osin.

Joensuun kaupunki palkittiin vuoden liikunta- ja urheilukuntana. Vuoden yhteistyökumppanin pystin vei Joensuun Urheiluakatemia, jonka kolme nimettyä kärkilajia ovat ampumahiihto, pesäpallo ja yleisurheilu. Lisätietoa akatemian toiminnasta on saatavissa osoitteesta www.joensuu.fi/urheiluakatemia.

Pohjois-Karjalan Urheilugaalan kaikki palkitut listasi Karjalainen-lehti.

Martti Heikkiselle palkinto elämänurasta

Martti Heikkinen vastaanotti elämänura-palkinnon Kainuun Urheilugaalassa. Häntä kiiteltiin urheilulegendana ja aktiivisena urheilun järjestötoimijana. Heikkinen luotsasi pelinjohtajana Sotkamon Jymyn seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen 1963.

Martti Heikkistä jututti Yle Urheilu toukokuussa 2013.

Kajaanin Pallokerhon Lady-Pesis-joukkue palkittiin liikunnan yhdenvertaisuuspalkinnolla Kainuun Urheilugaalassa.

”Seura on jo vuosia edistänyt näkyvästi tyttö- ja naisurheilua. Palkinto kohdennetaan erityisesti seurassa toimivalle aikuisten naisten harrastejoukkueelle, joka on omalla toiminnallaan tuonut esille naisten joukkuelajien harrastetoimintaa ja näin lisännyt liikunnan ja urheilun tasa-arvoisuutta”, perusteluissa kiitellään.

Kajaanin Pallokerho kertoi asiasta myös nettisivuillaan.

Kainuun Liikunnan palkitsemisia seurattiin järjestön Twitter-tilillä.

Pöytyän monitoimihalli vapaaehtoistyön mestarinäyte

Talkootyö oli avainasemassa, kun Pöytyän Kumilaan rakennettiin uusi 700 neliön kokoinen liikuntahalli. Uusi halli on helpottanut pulaa liikuntapaikoista. Sen myötä on haluttu tukea erityisesti lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Hankkeen suunnitteluryhmän puheenjohtajana toimi pesäpalloyhteisölle tuttu Paavo Kallio ja siihen kuului useita pesäpallovaikuttajia, kuten edesmennyt Päivi Hongisto.

Varsinais-Suomen Urheilugaalassa monitoimihalli huomioitiin vuoden jokeripalkinnolla, jonka sai Loukonkulman Lukko. Pöytyäläiset rakensivat talkoovoimin monitoimihallin useiden eri lajien käyttöön.

Varsinais-Suomessa kunnat nimesivät vuoden seuratyöntekijöitä. Laitilan osalta palkinnon sai Laitilan Jyskeen pesäpallojaoston Kalle Nyholm.

Lajien parhaista pesäpallon ykkösenä palkittiin Superpesiksen nousseen Mynämäen Vesan tukipilari Johanna Käkönen, joka auttoi joukkuettaan niin pelillisesti kuin kokemuksensa kautta henkisellä puolella.

Turun Sanomat listasi kaikki Varsinais-Suomen palkitut. Pohjois-Pohjanmaalla Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi palkittiin vuoden liikuttajana. Kempeleen Kirillä on monipuolisesti pesäpallotoimintaa sekä joukkueet niin miesten kuin naisten Superpesiksessä. Pohjois-Pohjanmaan palkituista uutisoi Kaleva.

Satakunnan Urheilugaalassa juhlistetaan maakunnan urheiluvuoden huippuhetkiä lauantaina 9.2.

Aiheesta lisää

Alueellisissa urheilugaaloissa aiemmin palkittuja pesäpallotoimijoita