Valitse sivu

Yleisö äänestää yhden pelaajan kuhunkin miesten ja naisten joukkueeseen. Kaikilta muilta osin valitsija kantaa täyden vastuun valinnoista.

– Merkittävä vapaus ja vastuu heillä on, mutta niin on myös luottamus. Rohkenen epäillä, että Seinäjoella pelaavat ne, joiden kyky omistautua lajille ja heittäytyä pelille on tätä päivää. Valitsijatkaan eivät olleet urallaan takarivin artisteja, Huotari iloitsee.

Itä-Länsi-valitsijat nimetään nyt ennätysaikaisin. Pelien seuraaminen voi alkaa jo helmikuussa, kun Halli-SM-turnaukset pyörähtävät käyntiin. Miesten avausottelu Kitee-Joensuu pelataan Joensuu Areenassa tulevana sunnuntaina.

Saari ja Tokkari miettimään Lännen valintoja

Valitsijoina nähdään viime vuosikymmenten tähtipelaajia. Kahdeksan edellistä naisten arvo-ottelua voittaneen Lännen joukkueen kokoaa hyvän mielen pelaajana tunnettu, aina kasvattajaseuraansa Lapuan Virkiää edustanut Saija-Maria Saari. Luottokapteeni ja viisinkertainen Suomen mestari pelasi Itä-Lännessä viidesti ja pokkasi kentän parhaan pelaajan palkinnon Hyvinkäällä 2013.

Miesten Lännen joukkueen nimeää 16 kautta Superpesiksessä pelannut tulisieluinen lukkari Antti Tokkari. Urallaan viisi SM-mitalia voittanut Jyväskylän Kirin kasvatti muistetaan hyvin myös Nurmon Jymyn ja Pattijoen Urheilijoiden superpesisjoukkueista. Ansioluettelossa on neljä Itä-Länttä, joista ensimmäisessä Tokkari palkittiin kentän parhaana Haminassa 2001.

Kaksi edellistä arvo-ottelua vienyt Itä on karannut voittotilastossa 38-36-johtoon. Pelaajauransa jälkeen asiantuntijana ja Ruudun tv-kommentaattorina tutuksi tullut Tokkari pyrkii kääntämään Lännen kurssin miesten 85. juhlaottelussa Seinäjoen sunnuntai-illassa.

Itä kukisti Lännen 2-0 (4-1, 2-1) viime vuoden miesten arvo-ottelussa Joensuussa.

Hakkarainen ja Mets tavoittelevat voittoa Idälle

Idän valitsijat ovat tuttuja nimiä erityisesti 90-luvun pesäpallon ystäville. Miesten joukkueen kasaa koko uransa Sotkamon Jymyä edustanut Kari Hakkarainen, joka on Jymyn menestysputken yksi keskeisimmistä pelaajista. 10 SM-mitalista seitsemän on mestaruuksia. Sami Sirviön ja Janne Vuorisen kanssa pelätyn ykköskärjen muodostanut Hakkarainen voitti neljästi kärkilyöntitilaston. Vuoden pesäpalloilija 1996 pelasi 12 Itä-Länttä ja pokkasi arvo-ottelun kentän parhaan palkinnon Alajärvellä 1995.

Siilinjärven Pesiksen kasvatti Terhi Mets (o.s. Rönkä) on yksi oman aikansa menestyneimmistä naispesäpalloilijoista. Kolminkertainen etenijäkuningatar voitti kaksi Suomen mestaruutta, Siilinjärvellä 1999 ja Kirittärien paidassa Jyväskylässä 2003. Mets pelasi urallaan 11 Itä-Länttä ja hyvästeli kentät huippupesäpalloilijana 2004 voittaen etenijätilaston lisäksi kärkilyöntitilaston.

Länsi nappasi supervuoron voiton Joensuun naisten arvo-ottelusta viime vuonna lukemin 1-2 (2-1, 3-4, 0-1). Voitto oli Lännen naisille peräti kahdeksas peräkkäinen.

Valitsijat valmiina nuorten arvo-otteluihin

Naisten ja miesten lisäksi maailman parhaat nuoret pesäpalloilijat kohtaavat Seinäjoella. B-poikien arvo-ottelujoukkueiden valinnoista vastaavat Idän kokenut Markku Kiiski Siilinjärveltä ja Lännen Marko Nygård, Suomen mestari Vimpelin Vedosta 2010. Ottelu pelataan jo perjantaina kello 15.

A-pojat ovat vastakkain perjantain iltaottelussa kello 18.30. Idän joukkueen kokoaa Imatran Pallo-Veikkojen juniorivalmentaja, Suomen mestaruuden pelaajaurallaan 1991 voittanut Petri Lankinen. Revanssia viime vuodesta hakevan Lännen joukkueen nimeää Nurmon Jymystä tuttu kauden 2005 SM-hopeamitalisti Antti Piuhola, Superpesiksen lyöjätilaston nelonen ja vuoden tulokas 2004.

B-tytöt avaavat Itä-Lännessä naisten päivän lauantaina kello 10. Idän joukkueen kokoaa kausina 2016-2017 Seinäjoen Maila-Jusseja edustanut kolminkertainen Itä-Länsi-pelaaja Niina Härkönen. Lännen valinnoista vastaa entinen superpesispelaaja, Nurmon Jymyn pelinjohto- ja valmennustehtävissä viime vuosina toiminut Kirsi Kuorikoski.

Itä-Länsi kätevimmin koko viikonlopun lippupaketilla!

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Seinäjoella 5.-7.7. Edullisimmin sisäänpääsynsä kaikkiin viiteen huippuotteluun varmistaa koko viikonlopun lippupaketilla, jota myydään rajoitetun ajan hintaan 85 €. Katso lisätiedot osoitteesta www.ita-lansi.fi/liput ja hanki liput Ticketmasterin verkkokaupasta www.ticketmaster.fi.

Pesäpallon Itä-Länsi-valitsijat 2019

Naiset, Itä: Terhi Mets, Oulu
Naiset. Länsi: Saija-Maria Saari, Seinäjoki
Miehet, Itä: Kari Hakkarainen, Sotkamo
Miehet, Länsi: Antti Tokkari, Seinäjoki
A-pojat, Itä: Petri Lankinen, Lappeenranta
A-pojat, Länsi: Antti Piuhola, Seinäjoki
B-tytöt, Itä: Niina Härkönen, Joensuu
B-tytöt, Länsi: Kirsi Kuorikoski, Seinäjoki
B-pojat, Itä: Markku Kiiski, Siilinjärvi
B-pojat, Länsi: Marko Nygård, Ulvila