Valitse sivu

Joensuussa juhlittiin seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta syksyllä. Joensuun Mailan miesten superpesisjoukkue päätti Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn yhdeksän vuoden valtakauden. Sensaatiomainen mestaruus uudella stadionilla ei jäänyt urheilutoimittajilta huomaamatta. Vuoden joukkueeksi äänestetyn salibandyn miesten maajoukkueen vanavedessä jalkapallon Huuhkajat sijoittui toiseksi ja Joensuun Maila otti upeasti kolmospaikan.

Mestarijoukkueiden edesottamuksia näytettiin Urheilugaalan koosteessa niin yleisölle paikan päällä Hartwall Arenassa kuin Ylen lähetyksen seuraajille kotikatsomoissa. Joensuun Maila juhli pesäpallon miesten mestaruutta ja Kirittäret toi naisten mestaruuden takaisin Jyväskylään.

Pesäkarhut Porista nimettiin joulukuussa yhdeksi kolmesta valtakunnallisesta vuoden urheiluseura -ehdokkaasta. Helsingin Uimarit vei pääpalkinnon, mutta Pesäkarhut ja Oulun Kärpät 46 ansaitsivat samoin valtavasti kehuja toiminnastaan.

– Olen todella ylpeä koko seurasta ja otettu siitä, että pääsimme kolmen parhaan joukkoon. Jo pelkkä ehdokkuus ja finaalipaikka on upea tunnustus pitkään tehdystä ja laadukkaasta seuratyöstä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Iso kiitos tästä mahdollisuudesta ja onnittelut voittajalle, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine totesi.

Suomalaisen urheilun kunniagalleria sai neljä uutta jäsentä torstaina. Liikuntapedagogiikan pioneeri Kalevi Heinilä, 94, toimi Jyväskylän yliopiston professorina vuosina 1965–87, liikuntatieteellisen tiedekunnan dekaanina 1974–77 ja yliopiston rehtorina 1977–82 sekä vaikutti asiantuntijana lukuisissa järjestöissä. Heinilä pelasi pesäpallon suomensarjaa Puna-Mustien paidassa 1949 ja kaksi ottelua mestaruussarjassa 1950. Suomalaisen urheilun kunniagalleriaan nimettiin lisäksi koripalloilija Lea Hakala, keihäänheittäjä Seppo Räty ja jääkiekkoilija Teemu Selänne.

Aiheesta lisää

Urheilugaalan 2019 palkitut

Pesäkarhujen kotisivut