Valitse sivu

Nuoresta iästään huolimatta Lämsällä on takana pitkä ura niin raitapaidassa kuin kouluttajana. Tuleva kausi on jo seitsemäs peräkkäinen superpesistuomarina.

– Ensimmäisen tuomarikorttini sain muistaakseni 2006. Aloitin tuomaroinnin alueleirillä, kun siskoni Eve (Itä-Länsi-pelaaja Eveliina Lämsä) oli siellä pelaamassa. Vuodesta 2012 olen ollut maakuntakouluttajana Pohjois-Suomessa, mutta jo ennen sitä pidin tuomarikoulutuksia omassa seurassani Kiimingin Urheilijoissa, Lämsä kertoo.

Kokemusta on pelaajan roolistakin. Vielä muutama vuosi sitten Lämsä edusti Suomen joukkuetta World Cup -turnauksessa Sveitsissä.

– Aktiivisemmin pelasin reilut kymmenen vuotta, mutta tuomaritason noustessa pelaaminen sai jäädä.

Uudessa tehtävässään nuorisotuomarijohtajana Lämsä haluaa tarjota nuorille vaihtoehdon pesäpallon tuomaripolulta ja tukea nuoria parhaansa mukaan.

– Kaikki tuki tulee taata nuorille tuomareille tuomaripolulla. Se, mihin haluan erityisesti kiinnittää huomiota, on nuorten tuomareiden tuomaripolun kehittäminen ja nuorten tuomareiden tukeminen tällä polulla heti ensimmäisistä vihellyksistä lähtien.

Kun puhe kääntyy leiritoimintaan, Lämsä innostuu heti. Omat ikimuistoiset leirit niin pelaajana, tuomarina, tarkkailijana kuin organisaatiossa Kempeleen Suurleirillä 2013 sekä Oulun Nuorisoleireillä 2015 ja 2017 nostavat pintaan mukavia ajatuksia.

– Valtakunnalliset leirit ovat oiva paikka kehittyä tuomaritoiminnassa. Siksi suosittelenkin niitä aina kaikille nuorille tuomareille, Lämsä päättää.

 

Ota yhteyttä:
Niina Lämsä

Nuorisotuomarijohtaja

niina.lamsa@pesis.fi