Valitse sivu

Vastaus kertoo paljon seuran toiminnasta. Pesäkarhuissa on tehty jo vuosia määrätietoista ja laadukasta työtä menestyksen eteen strategian viitoittamalla tiellä.

– Ehdokkuus on äärettömän hieno asia ja kunnianosoitus meille. Siinä huomioidaan vuosien pitkäjänteinen työ ja kaikkien seuratoimijoiden valtava panos toiminnan eteenpäinviemiseksi. Ilman seuraihmisiä ei seuraa olisi, Kojola muistuttaa.

Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden valinnan vaihtuvana kriteeriteemana oli 2018 ”ihmisten ja erityisesti nuorten huomioon ottaminen seuratyön eri osa-alueilla kuten rekrytoinnissa, perehdytyksessä ja koulutuksessa kiittämistä unohtamatta.” Vaikka suuri yleisö tuntee lähinnä Suomen suosituimman naisten palloilujoukkueen, Pesäkarhujen menestys on paljon muutakin. Siitä hyvänä osoituksena käyvät yli 600 pesäpallolisenssiä ja Kojolan kuvaama laaja toiminnallinen kokonaisuus.

– Meillä on paljon matalan kynnyksen toimintaa, kuten Nallepesistä ja Korttelipesistä. Harrastepesis on suosittua ja ensi kaudella aiomme aloittaa Lady-Pesiksen ohella Äijä-Pesiksen. Junioripuoli on mennyt upeasti eteenpäin Marika Hannukaisen johdolla.

– Edustusjoukkueella on talviharjoittelu täydessä käynnissä ja menestystä lähdetään taas hakemaan. Pian päästäänkin jo tositoimiin Halli-SM-turnauksessa. Hyvä pöhinä on seurassa päällä ja eteenpäin mennään. Vierivä kivi ei sammaloidu.

Seuraavaksi on kuitenkin juhlan aika. Edessä on hieno ilta Helsingissä Hartwall Arenalla, jossa suomalaisen urheiluvuoden menestyjiä ja ansioituneita toimijoita palkitaan Urheilugaalassa torstai-iltana.

– Arkipäivä tuo hieman haasteita, mutta parinkymmenen aktiivin vahvalla tiimillä lähdemme kohti Helsinkiä. Tämä on merkittävä kunnianosoitus seuralle ja pitkään mukana olleille toimijoille, kuten perustajajäsenellemme Reijo Viljaselle. Kolmen parhaan joukkoon on jo ylletty, mutta tottahan me haluamme tuoda Uno-pokaalin mukanamme Poriin, Kojola vakuuttaa.

Urheilugaala nähdään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa torstaina kello 20-22. Paikan päällekin ehtii vielä jännittämään, valitse oma tapasi osallistua tästä linkistä.

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund ja perustajajäsen Reijo Viljanen kävivät sovittamassa pukuja priimakuntoon torstaita varten. Katso tyylikäs kuva ja video Pesäkarhujen sivuilta.