Valitse sivu

Toiminta-ajaksi katsotaan harjoittelu, pelimatkat, ottelutapahtumat sekä seuran muut tilaisuudet.

– Urheiluseurana otamme vakavasti vastuumme lasten- ja nuorten kasvatustyön osana. Lapset oppivat asioita hyvin pitkälti isompien esimerkistä. Haluamme näyttää lapsille ja nuorille hyvää roolimallia ja toivomme vanhempien ja seura-aktiivien ottavan osaa yhteiseen tavoitteeseemme ja sitä kautta olevan edesauttamassa sosiaali- ja terveysministeriön tavoitetta savuttomasta Suomesta vuoteen 2030 mennessä, IPV:n puheenjohtaja Liisa Marsio kertoo.

– Eksoten ja IPV:n yhteistyö on tärkeä avaus tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön ennaltaehkäisyssä. Urheiluseuratoiminta tavoittaa juuri sen kohderyhmän, joihin ennaltaehkäisevän toiminnan ja neuvonnan tulee kohdistua. Me Eksotessa haluamme tukea sitä tärkeää työtä, mitä urheiluseuroissa tehdään ja olemme iloisia siitä, että juuri IPV on lähtenyt ensimmäisenä mukaan yhteistyöhön. Toivottavasti saamme maakunnan muutkin seurat tulevaisuudessa sitoutumaan samoihin tavoitteisiin kuin IPV, toteaa Eksoten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Aija Rautio.

Päätöksen osallistumisesta tupakka- ja nikotiinituotteiden vastaiseen työhön teki Imatran Pallo-Veikkojen hallitus loppuvuodesta 2018. Päätös jalkautetaan joukkuetoimintaan vuoden 2019 alkupuolella. Käytön ehkäisy koskee kaikkia urheiluseurassa mukana olevia mukaan lukien vanhemmat silloin, kun he osallistuvat lastensa harjoituksiin, talkoisiin tai muihin tapahtumiin.

Aiheesta lisää

Imatran Pallo-Veikkojen kotisivut

Ylen uutinen aiheesta