Valitse sivu

Vuoden Urheiluseura palkitaan Urheilugaalassa Helsingin Hartwall Arenassa torstaina 17. tammikuuta 2019. Kolmen kärkiehdokkaan joukkoon on valittu pesäpallon erikoisseura Pesäkarhut Porista, joka kilpailee tittelistä Helsingin Uimarien ja juniorijääkiekon Oulun Kärpät 46:n kanssa. Lopullisen päätöksen voittajasta tekee Urheilugaalan raati. Eri palkintoluokkien ehdokkaat julkaistiin Töölön kisahallissa ja Ylen lähetyksessä lauantaina.

Perusedellytyksenä Vuoden urheiluseura -ehdokkuudelle on kokonaisuudessaan loistava seura. Vuosittain painottuu erityisteema, joka on vuoden 2018 osalta seuran ihmiset: Miten seura rekrytoi, perehdyttää ja kouluttaa seuraväkeä kiittämistä unohtamatta? Merkittäväksi ansioksi katsotaan nuorten huomioiminen näissä asioissa.

Tittelin lisäksi vuoden urheiluseura palkitaan arvostetulla Uno-pokaalilla ja Olympiakomitean yhteistyökumppanin Alkon 10 000 euron stipendillä. Valintoja valmistellut esiraati toteaa Pesäkarhujen osalta seuraavasti:

”Porissa 1985 perustettu Pesäkarhut on kasvanut pesäpallon suurimmaksi lisenssiseuraksi yli 600 lisenssipelaajallaan. Naisten edustusjoukkue on napsinut 15 SM-mitalia noustuaan pääsarjaan 1996. Menestys on siivittänyt naiset Suomen seuratuimmaksi naisjoukkueeksi, jolle on rakennettu myös työllistymisohjelma pelaamisen rinnalla. Pesäkarhut auttaa toimijoita onnistumaan tehtävissään laajan koulutustoiminnan avulla luoden samalla hyvää yhteishenkeä. Seuran oma toimintakäsikirja madaltaa vanhempien kynnystä liittyä mukaan toimintaan.”

Urheilugaalassa eletään urheiluvuoden kohokohdat uudelleen ja juhlitaan vuosittain menestyneitä urheilijoita, taustavoimia, vuoden sykähdyttävimpiä urheiluhetkiä sekä tietenkin Vuoden Urheilijaa. Urheilugaalan tavoite on nostaa urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa. Viimeksi Urheilugaalaa seurasi miljoona tv-katsojaa Yle TV2:ssa sekä 1700 illallisvierasta ja 4000 katsomovierasta paikan päällä.

Muiden huippuhetkien ohessa vuoden urheiluseurana palkitaan Pesäkarhut Porista, Helsingin Uimarit tai Oulun Kärpät 46 Urheilugaalassa Helsingin Hartwall Arenassa torstaina 17. tammikuuta. Valitse oma tapasi juhlia ja tule mukaan jännittämään. Lisätietoa tapahtumapaketeista ja lipuista löytyy Urheilugaalan omilta sivuilta.

Aiheesta lisää

Tutustu Pesäkarhujen monipuoliseen toimintaan

Pesis.fi 25.11.2017: Pesäkarhut nousi suurimmaksi pesäpalloseuraksi

Urheilugaalan omat sivut