Valitse sivu

Ylivieska Squash tekee tauon jälkeen paluun lajin sarjatoimintaan viikonloppuna. Mukana joukkueessa on vahvasti pesäpallo-osaamista, kun kaikkien aikojen etenijäkuningas Sami Haapakoski ja raahelaisen Pattijoen Urheilijoiden superpesisjoukkueen pelinjohtajaksi siirtynyt Jussi Haapakoski debytoivat squashin virallisissa sarjoissa.

Ylivieska Squash pelasi toistaiseksi viimeisen kautensa korkeimmalla sarjatasolla 2013, jonka jälkeen runkopelaajat ja sarjapaikka heidän mukanaan siirtyivät Turkuun. Seuraavaan tienhaaraan tultiin tänä vuonna.

– Tänä vuonna päätin lopettaa pääsarjauran, sillä nuorillekin on annettava tilaa. En lopettanut siksi, että en pärjäisi ja treenaan edelleen, mutta olen kuitenkin pelannut 15 vuotta SM-sarjaa, Ylivieskan todellinen squash-aktiivi Teuvo Määttänen kertoi Keskipohjanmaa-lehdelle.

Tilanne kuitenkin muuttui. Määttänen kantoi huolta lajin tulevaisuudesta Ylivieskassa, kun harjoitteluolosuhteetkin uhkasivat heikentyä.

Nyt suunnitelmat on laitettu jäihin ja Ylivieska Squash palaa sarjatoimintaan. Joukkuetta edustavat Jussi Haapakoski ja Sami Haapakoski, Jani Määttänen ja Teuvo Määttänen sekä Seinäjoelta Ylivieskaan siirtynyt Karri Thil.

Kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija Sami Haapakoski kokeili ensi kertaa squashia 12-13-vuotiaana.

– Tepa (Teuvo Määttänen) veti treenejä jo silloin. Asuin Puijon Pesiksen aikaan kuusi vuotta Kuopiossa, jossa tuli pelattua harvemmin. Kun palasin tänne (Ylivieskaan) takaisin, olen muun treenin ohella pelannut talviaikaan pääasiassa ”kössiä”, Haapakoski totesi Keskipohjanmaalle.

Ylivieskan Kuulan kasvatti, yksi kaikkien aikojen pesäpalloilijoista kehuu squashin sopivuutta pesäpalloilijan oheisharjoitteluksi.

– Laji tukee hyvin pesäpalloa, koska kössissä tulee paljon äkillisiä suunnanvaihdoksia ja pieniä spurtteja.

Ylivieska Squash saa vastaansa kakkosdivisioonan lohkossaan Mikkelin Squashin kolmosjoukkueen, Oulun Squash Klubin, SC Ruka II:n Kuusamosta ja Seinäjoen Squash-Jussit.

– Ei ole minkäänlaista hajua, mitä on tulossa – ei tiedä, voiko pärjätä, eikä tiedä, osaako sitä pelin jälkeen edes ulos kopista, Sami Haapakoski naurahtaa Keskipohjanmaan haastattelussa.

Teuvo Määttänen katsoo päättäväisesti tulevaan.

– Lähdemme kakkosdivariin tosissaan. Meillä on poikien kanssa tavoitteena voittaa lohko ja mennä nousukarsintoihin.

Aiheesta lisää

Sami Haapakoski squash.fi:n haastattelussa (2015)

Yltääkö Sami Haapakoski 1000 tuotuun juoksuun ensi kaudella?

Harrastamaan squashia?

Lähde: Keskipohjanmaa