Valitse sivu

Pesäpallon pelisääntöihin on tehty muutoksia syötön teknisen suorittamisen osalta. Muutokset astuvat voimaan kilpailukaudella 2019.

Pesäpalloliiton johtokunta on hyväksynyt syöttämisen pelisääntömuutokset. Syöttämisen säännöt ovat mahdollistaneet tulkintoja, jotka eivät ole olleet yhtenäisiä.

– Uudistuksen tavoitteena on määrittää syötön teknisen suorittamisen vaatimukset aikaisempaa selkeämmin, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari selventää.

Keskeistä syötön suorittamisessa on, että se on syötettävissä, lyötävissä ja tuomittavissa. Tärkeää on myös, että säännöt soveltuvat kaikille ikäluokille ja sarjatasoille.

– Sääntöjen tavoitteena on mahdollistaa syöttämisen tekniikan opetteleminen jo varhaisessa iässä, mutta myös huippulukkareiden erottuminen, Huotari lisää.

– Hallipelien jälkeen näemme, pitääkö joitain yksityiskohtia vielä täsmentää palautteen ja havainnoinnin perusteella.

Syöttämisen säännöt löytyvät pesäpallon pelisäännöistä pykälissä 23–26 ja muutokset koskevat pykälää 25: ”Syötön tekninen suoritus”.

Keskeistä

  • Lukkarin sijoittumiseen ei tule muutosta aiempaan verrattuna.
  • Alkuasennossa pallo on enintään olkapäiden korkeudella ja alkuasento tulee tehdä lautasen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä.
  • Lukkarin on alkuasentoa tehtäessä pysäytettävä pallo. Syöttöliikkeen on oltava edestakainen ja käsien väliin on tultava vähintään 15 cm ero.
  • Syöttöliikkeen on tapahduttava lautasen päällä tai sen välittömässä läheisyydessä.
  • Lukkarin väistämiseen ei tule muutosta aiempaan verrattuna

Aiheesta lisää

Video: Syöttäminen, sääntöjen muutokset kaudelle 2019

Syötön tekninen suoritus 2019 (pdf)