Valitse sivu

Pesäpalloliiton tuki junioripäällikön palkkaamiseksi seuraan on parhaillaan haettavana ja valtakunnallisen seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku käynnistyy ensi viikolla. Päätökset tukien myöntämisestä tehdään hakemusten perusteella, joten valmistelutyö on syytä suunnitella huolellisesti ja varata siihen riittävästi aikaa. Seuraavassa vaiheessa aletaan miettiä itse palkkausta: Mitkä ovat sen osalta askeleet onnistumiseen?

Yksikään seura ei ole tilanteessa yksin, vaan apua on saatavilla eri tahoilta ja moni on ollut vastaavassa tilanteessa aiemmin. Aluksi kannattaa tutustua valmiiseen materiaaliin, pysähtyä miettimään ja käydä avointa keskustelua seuran sisällä eri toimijoiden kanssa: Missä tilanteessa seura on tällä hetkellä, mitä uudistumisprosessilta halutaan ja mitkä ovat seuran pitkän aikavälin tavoitteet?

KIHU:n 2016 julkaisema erinomainen opus Seura-ammattilaisen palkkaaminen – askeleet onnistumiseen on ladattavissa maksutta verkosta klikkaamalla tästä!

Oman seuralla sisällä käytyjen keskustelujen jälkeen on hyvä pyytää sparrausapua ulkopuolelta. Ota yhteyttä oman alueesi aluevastaavaan tai seurakehittäjään ja kysy lisää! Myös liikunnan aluejärjestöjen puoleen on mahdollista kääntyä.

Haku Pesäpalloliiton myöntämän junioripäällikkötuen osalta jatkuu 23. marraskuuta saakka. Seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) hakuaika alkaa maanantaina 12.11.2018 ja päättyy 14.12.2018 klo 16.15. Seuratukea myönnetään yhteensä jopa neljä miljoonaa euroa Veikkauksen tuotosta – olettaen, että eduskunta vuoden 2019 talousarviota hyväksyessään osoittaa määrärahat ko. tarkoitukseen.

Aiheesta lisää

Seura-ammattilaisen palkkaaminen – askeleet onnistumiseen (pdf)

Sari Virta kannustaa panostamaan seuratukihakemusten työstöön

Pesäpalloliitto myöntää tukea junioripäällikön palkkaamiseksi

Ohjeet valtakunnallisen seuratuen hakemiseksi