Valitse sivu

Mona Hupli-Kotiranta Imatralta, Mira Kolehmainen Tampereelta ja Akseli Wiik Oulusta toimivat Pesäpalloliiton uusina seurakehittäjinä 1.1.2019 alkaen.

Imatran Pallo-Veikkojen junioripäällikkönä vuodesta 2017 työskennelleen Hupli-Kotirannan toiminta-alueena on Savo-Karjala. Kolehmaisen suuri yleisö tuntee erityisesti kaksinkertaisena Suomen mestarina Kirittäristä Jyväskylästä 2016 ja Manse PP:stä Tampereelta 2017. Seurakehittäjänä Kolehmainen työskentelee Keskimaan alueella keskuksinaan Jyväskylä ja Tampere.

Wiik on toiminut pesäpallon parissa useissa rooleissa, erityisesti pelaajana ja valmentajana. Seurakehittäjänä Wiik työskentelee Pohjoisella alueella.

Pesäpalloliiton seurakehittäjinä jatkavat Läntisellä alueella Juha Kuoppala, Varsinais-Suomeen siirtyvä Mika Mikola sekä pääkaupunkiseudulla puoliksi seurojen junioripäälliköinä toimivat Aleksi Järviaho (Roihu) ja Mauri Tunkelo (Espoon Pesis).

Seurakehittäjien pääasiallisia tehtäviä ovat seurojen lasten ja nuorten toiminnan tukeminen ja kehittäminen yhdessä seurojen junioripäälliköiden kanssa, pesäpallotoiminnan käynnistäminen uusilla alueilla ja siitä kiinnostuneiden ihmisten etsintä, liikunnallisen toiminnan kehittäminen muiden lajien kanssa yhteistyössä sekä valtakunnallisen pesäpallon edistäminen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.