Valitse sivu

Pesäpalloliiton syyskokous on valinnut Uudenmaan maakuntajohtajan Ossi Savolaisen jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Jyväskylässä kokoontuneen syyskokouksen asialistalla oli sekä puheenjohtajan että koko yhdeksänjäsenisen johtokunnan valinta.

Johtokunnan jäseniksi syyskokous vahvisti yksimielisesti viiden alueen asettamat ehdokkaat. Johtokuntaan valittiin Rauno Airas Kuopiosta (Savo-Karjalan alue), Timo Mäkelä Hämeenkyröstä (Keskimaan alue), Sami Ritola Kangasalta (Eteläinen alue), Hannu Toivonen Raumalta (Läntinen alue) sekä uutena Juha-Matti Ranta (Pohjoinen alue) Kempeleestä.

Neljän muun paikan osalta käytti äänioikeuttaan yhteensä 92 äänioikeutettua jäsenyhdistystä. Eniten ääniä, 80, keräsi Johanna Seppälä Ylivieskasta. Lisäksi johtokuntaan valittiin jatkokaudelle Antti Aine Turusta, Tanja Vehniäinen Oulusta ja Ossi Viljanen Seinäjoelta.

Yhdessä tekemällä kohti 100-vuotisjuhlavuotta 2022

Pesäpalloliiton syyskokous hyväksyi yhdistyksen toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019. Matka kohti tulevaisuudenkuvan tavoitteita 2022 jatkuu hyvässä yhteistyössä kaikkien toimijoiden kesken.

– Hyvin on menty eteenpäin, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan jatkossakin kaikkien toimijoiden työpanosta, puheenjohtaja Savolainen muistutti.

– Tarkoituksellisesti tehtiin satsauksia henkilöstöpuolelle kahtena edellisenä vuonna ja tehtiin suunnitellusti negatiivinen tilinpäätös tarkoituksena kuroa se umpeen lähivuosina. Tänä vuonna on kuitenkin toimittu niin hyvin, että taloutta on pystytty vahvasti tasapainottamaan ja panostuksia pystytään tarvittaessa tekemään. Tulevaisuudenkuvan tavoitteet täytyy pitää mielessä joka vuosi toimintasuunnitelmaa laadittaessa ja ottaa määrätietoisia askeleita niitä kohti, Savolainen lisäsi.

Pesäpallon tulevaisuudenkuvan tavoitteet on asetettu vuoteen 2022, jolloin Suomen kansallispeli viettää 100-vuotisjuhliaan.