Valitse sivu

Superpesishistoriaa kirjoitetaan tulevana vuonna, kun Mynämäellä todistetaan kautta aikain ensimmäisen kerran pääsarjapalloilua. Mynämäen Vesa voitti naisten Ykköspesiksen ja debytoi historiallisesti Superpesiksessä.

Valmistelut kohti tulevaa ovat hyvässä vaiheessa niin organisaation kuin joukkueen osalta. Kokeneet Maria Kitola ja Johanna Käkönen tekevät paluun Superpesikseen, lisäksi joukkuetta vahvistaa kolmen Itä-Lännen Inka Pietilä.

– Joukkuetta ei ole rakennettu vain pysymään sarjassa, vaan tavoitteemme on haastaa heti alusta asti kaikki sarjan joukkueet tosissaan, seuran puheenjohtaja Juha Lehto painottaa.

Uudistuksia on luvassa kotistadionilla ja ottelutapahtumiin.

– Tavoitteena on rakentaa aivan uudenlainen ottelutapahtuma. Tämä tarkoittaa käytännössä mm. ohjelmaa jaksotauoille sekä muuten itse ottelun oheen. Lisäksi tavoitteena on rakentaa yhteistyössä kunnan kanssa kentälle lisää katettua katsomotilaa ja yleisölle uudet sosiaalitilat, samoin kuuluttamorakennus menee uusiksi. Näillä muutoksilla pyritään vastaamaan Pesäpalloliiton asettamiin olosuhdevaatimuksiin, Lehto sanoo.

Sarjanousijan tehtävä ei koskaan ole helppo, mutta Mynämäellä katsotaan tulevaisuuteen luottavaisina. Lehto odottaa myös yleisöltä vahvaa roolia 13. pelaajana.

– Viime kesä näytti meille kaikille, miten yleisö voi auttaa joukkuetta välillä vaikeastakin paikasta nousuun ja voittoon. Toivonkin yleisön lähtevän heti kauden alusta alkaen viettämään superpesiselämää yhdessä joukkueemme kanssa.

Mynämäen Vesan superpesisjoukkue 2019

Fanni Elo
Sini Haataja
Maria Kitola
Riina Korkiamäki
Johanna Käkönen
Mari-Ann Lehtinen
Jaana Marjamäki-Kekola
Minttu Mäkinen
Henna Nurmi
Inka Pietilä
Mirjami Raitanen
Oona Rantomaa

Pelinjohto ja taustat

Mikko Järvenpää (pj)
Jari Lehto (2. pj)
Markus Kitola
Meri Kylänpää
Simo Lehtonen
Teemu Salonen

Aiheesta lisää

Mynämäen Vesan kotisivut