Valitse sivu

Tampereen kaupunki jatkaa säästökuurilla, mutta investointeja ei ole täysin unohdettu. Kaupungin pesäpalloyhteisö sai joululahjansa ennakkoon, kun kaupunginvaltuuston päätöksellä varmistui nykyaikaisen pesäpallostadionin rakentaminen Kauppiin.

Pormestari Lauri Lyly esitteli jo aiemmin talousarvio-ohjelmansa. Talouden tasapainottamista jatketaan, mutta panostuksiakin tehdään tulevaisuutta silmällä pitäen. Kauppiin investoidaan kuusi miljoonaa euroa kahdessa vuodessa uuteen pesäpallostadioniin ja jalkapallokenttien uusimiseen.

– Haemme vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi yhdessä Mänttä-Vilppulan ja 10 muun Pirkanmaan kunnan kanssa. Harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia lisätään, kuten esimerkiksi Sorsapuistoon saadaan tekojää ja Tammelan stadionin projektin käynnistyttyä rakennetaan Kauppiin nykyaikainen pesäpallostadion ja jalkapallokenttä, Lyly kertoi Ylelle lokakuussa.

– Täten turvataan kasvavien jalkapallon ja pesäpallon harrastajien nykyaikaiset olosuhteet tulevaisuudessa, talousarviokirjassa 2019 (pormestarin ehdotus) todetaan.

Kaupunginvaltuusto keskusteli pitkään budjetista, joka lopulta hyväksyttiin vain pienin muutoksin. Päätös sai aikaan riemunkiljahduksia tamperelaisen pesisväen keskuudessa.

@Tamperekaupunki on päättänyt tänään, että Kauppiin rakennetaan uusi ja uljas pesäpallo- ja hiihtostadion kaudeksi 2020! Fiilis: mahtava, upea, hurmoksellisesti tuulettava, Manse PP:n miesten ykköspesisjoukkueen Twitter-tilillä fiilisteltiin.

Tampereella on tarkoitus pelata huippupesäpalloa uudella Kaupin stadionilla kaudella 2020.

Aiheesta lisää

Tampereen kaupungin talousarvio vuodelle 2019