Valitse sivu

Miesten pesispörssin ykkösnimi ja kaikkien aikojen Itä-Länsi-pelaaja Toni Kohonen, 42, jatkaa uraansa huippupesäpalloilijana. 26 superpesiskauden jälkeen sarjataso kuitenkin vaihtuu. Kohonen pukee ylleen oululaisjoukkueen paidan ylleen ensi kertaa kauden 1996 jälkeen, tällä kertaa Ykköspesiksessä ja Oulun Lippo Junioreiden joukkueessa.

Kohonen debytoi Superpesiksessä kasvattajaseuransa Kiteen Pallo -90:n paidassa kaudella 1993. Pesispörssin ykköspelaajalla on takanaan pääsarjatasolla 26 kautta, 718 ottelua, 48+771 lyötyä, 514 tuotua ja 3146 kärkilyöntiä. Edessä on uran ensimmäinen kausi Ykköspesiksessä.

Kohonen on kolminkertainen vuoden pesäpalloilija, pudotuspelien arvokkain pelaaja 2011, 13-kertainen vuoden lukkari ja tehopelaaja 2002 sekä pelaajien valitsemana parhaana ulkopelaajana kultaisen räpylän voittaja seitsemän kertaa. Itä-Länsi-otteluita ansioluettelossa on 22, kun seuraavina tilastossa tulevat 16 Itä-Lännen Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti.

Oulun Lippo Juniorit kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa torstaina. Tiedotustilaisuus nähtiin suorana lähetyksenä Facebookissa.

Oulun Lippo Juniorit miesten Ykköspesiksessä 2019

Eino Järvelä, Paavo Kaasila, Toni Kohonen, Ari Lankinen, Markus Lehtiniemi, Touko Loukkola, Sami Ojala, Jussi Partanen, Tapani Piri, Samuli Pohjola, Santeri Pulkkinen, Rami Ruokojärvi, Oskari Salmela, Tapio Salo, Aki Toikka, Antti Tolonen. Ilkka Hirvonen (pj), Santeri Haipus (2. pj).