Valitse sivu

Etelä-Suomen pesiskausi piti sisällään paljon onnistumisia ja hienoja hetkiä. Historiaakin kirjoitettiin, kun Janakkalan Janan B-tytöt voittivat seuralle sen kautta aikain ensimmäisen pesäpallon SM-mitalin, pronssia. Vuoden pelaajina palkittiin Teemu Nikkanen, Titta Siilin ja Aleksanteri Haukka vuoden seuraksi arvostetusta Hyvinkään Tahkosta sekä helsinkiläisen Roihun Aino Vapaavuori.

Teemu Nikkanen esiintyi urallaan ensimmäistä kertaa miesten Itä-Länsi-ottelussa Joensuun uudella Kerubi Stadionilla. Tahkon oma kasvatti kiersi 12 kertaa omalla lyönnillään kolmoselle ja laittoi uusiksi yhden kauden kunnariennätyksen Superpesiksessä.

Titta Siilin muistaa päättyneen kauden varmasti aina. Tahko nousi pitkälti omilla kasvateillaan pääsarjatasolle vuosi sitten, palasi naisten Superpesikseen 20 vuoden tauon jälkeen, esiintyi ennakkoluulottomasti ja säilytti kivuttomasti sarjapaikkansa. Uransa ensimmäiset superpesisottelut pelannut Siilin teki hienon läpimurron huipulle.

Vuoden poikapelaajan pystin pokannut Aleksanteri Haukka oli kukistamassa kahdesti Oulun Lippo Junioreita. Sekä A-poikien loppuottelu että B-poikien pronssiottelu päättyivät Tahkon juhliin. B-poikien arvo-otteluun valittu Haukka edusti seuraansa myös ensi kertaa Itä-Länsi-tapahtumassa, samoin kuin vuoden tyttöpelaaja, B-tyttöjen Itä-Lännessä pelannut Aino Vapaavuori. Roihun kausi päättyi lopulta hienon taistelun jälkeen B-tyttöjen puolivälieriin ja naisten Ykköspesiksen neljänteen sijaan.

Tahkon A-poikien mestaruus palkittiin vuoden pesistekona ja joukkueen luotsi Mika Lehto arvostettiin vuoden pelinjohtajaksi. Valmentajan palkinnon vei vuoden tyttöjuniorijoukkueen Janakkalan Janan mukana SM-pronssia voittanut Toni Ojala, jonka ura jatkuu Raumalla Feran naisten superpesisjoukkueessa. Vuoden poikajuniorijoukkueena ansioituivat Tahkon B-pojat.

Seuratoiminnassa uurastettiin korvaamattoman arvokkaita tunteja pesäpallon eteen. Vuoden seurana palkittiin Hyvinkään Tahko, vuoden junioriseurana Espoon Pesis ja vuoden tuomariseurana Roihu Helsingistä. Vuoden seura-aktiivi, Roihun Minna Koivisto ei kelloa katsonut, jos pesäpallon ja seuran edusta oli kysymys.

Historiaa kirjoitettiin Etelä-Suomessa pesäpallon tuomaritoiminnankin osalta. Vuosikymmenien tuomareina palkittiin sekä tuomareina ansioituneet että tuomaritoiminnan hyväksi ansiokkaasti toimineet Mika Henriksson Vantaalta ja Jouni Ojala Espoosta.

Etelä-Suomen palkitut 2019

Vuoden miespelaaja: Teemu Nikkanen, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja: Titta Siilin, Hyvinkään Tahko
Vuoden poikapelaaja: Aleksanteri Haukka, Hyvinkään Tahko
Vuoden tyttöpelaaja: Aino Vapaavuori, Roihu, Helsinki
Vuoden seura: Hyvinkään Tahko
Vuoden junioriseura: Espoon Pesis
Vuoden tuomariseura: Roihu, Helsinki
Vuoden poikajuniorijoukkue: Hyvinkään Tahko, B-pojat
Vuoden tyttöjuniorijoukkue: Janakkalan Jana, tyttöjen Superpesis
Vuoden valmentaja: Toni Ojala, Janakkalan Jana
Vuoden pelinjohtaja: Mika Lehto, Hyvinkään Tahko
Vuoden tuomari: Matias Laukkanen, Hämeenlinna
Vuoden nuorisotuomari: Neea Koikkalainen, Hyvinkää
Vuoden seura-aktiivi: Minna Koivisto, Roihu, Helsinki
Vuoden pesisteko: Hyvinkään Tahko, A-poikien Suomen mestaruus
Vuosikymmenien tuomari: Jouni Ojala, Espoo
Vuosikymmenien tuomari: Mika Henriksson, Vantaa