Valitse sivu

Baseball-seura Espoo Expos ry esittää Ville-Herman Saarmania jäseneksi Pesäpalloliiton liittojohtokuntaan.

Esityksen on allekirjoittanut Espoo Expos ry:n puheenjohtaja Toni Himmelroos:

Seurana olemme Pesäpalloliiton jäsenyhdistys, liiton baseball-toiminnan keulakuva ja lajin 15-kertainen Suomen mestari.

Ville-Herman Saarman on entinen pesäpalloilija, jonka pelaajauran seuroja olivat Halsuan Toivo, Puna-Mustat Helsingistä, Rekolan Pesis ja Vimpelin Veto (junioripolku F-A-pojat ja neljä kautta suomensarjaa). Lisäksi hän on toiminut pesäpallossa juniorivalmentajana usean kauden ajan Vimpelissä ja ollut Puna-Mustien johtokunnan jäsen.

Saarman vaihtoi lajia baseballiin vuonna 2009. Tämän jälkeen hänet on valittu mm. SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi. Saarman on voittanut 6 SM-kultaa ja edustanut Suomen baseball-maajoukkuetta useissa kansainvälisissä turnauksissa. Saarman on lajin tähtipelaaja sekä seura- ja lajiaktiivi, joka oli merkittävässä roolissa baseballin tullessa osaksi Pesäpalloliittoa.

Vuodesta 2014 alkaen Saarman on toiminut baseballin maajoukkuekoordinaattorina ja neuvotellut lukuisia kumppanuuksia maajoukkueelle ilman omia liitännäisyyksiä liike-elämään tai sponsoroiviin tahoihin.

Baseball-aktiivina Saarman on saanut nostettua Helsingin kaupungin tahtotilan baseball- ja softball-kentän rakentamiseen ilman, että baseball ja softball olivat Helsingin kaupungin urheilupaikkarakentamisen kehittämissuunnitelmissa mukana. Tämän hän sai aikaan sinnikkyydellä, rakentavin keskusteluin ja hyvin perustelluin argumentein siitä, miksi kaupungin tulisi lajin kehitystä tukea ja siihen panostaa. Tuloksena tästä on keväällä 2019 Helsingin Myllypuroon valmistuva baseballin ja softballin kenttä, pääkaupunkiseudun ensimmäinen.

Toni Himmelroos
Puheenjohtaja
Espoo Expos ry
041 548 8488
Expos(ät)baseball.fi