Valitse sivu

Joensuun Mailan tukijana ja taustavaikuttajana pitkään ansioitunut Ari Mononen, 51, on vastaanottanut kaupungin 170-vuotisjuhlavuoden Joensuu-palkinnon. Perusteluissaan Joensuun kaupunki kiittelee Monosen merkittävää työuraa, vahvaa yhteiskuntavastuullisuutta sekä taloudellista ja henkistä sitoutumista harrastustoimintaan.

Elokuusta 2006 lähtien maatalous- ja metsätieteiden maisteri Ari Mononen on työskennellyt Iivari Mononen Oy:n toimitusjohtajana sekä toiminut useissa liiketoimintaan liittyvissä luottamustehtävissä, kuten Pohjois-Karjalan kauppakamarin puheenjohtajana. Urheilun puolella ansioita on runsaasti, erityisesti pesäpallon ja uinnin parissa.

– Joensuussa on Suomen upein pesäpallostadion. Myös tässä hankkeessa Ari Monosen rooli on ollut aivan keskeinen, Joensuun kaupunki kiittelee.

Mononen toimi Superpesis Oy:n hallituksen jäsenenä 2004–2006 ja 2009–2011. Oma kotiseura Joensuun Maila on ollut sydäntä lähellä jo vuosikymmenten ajan, joten syksyllä voitettu seurahistorian ensimmäinen miesten Suomen mestaruus kätkee sisäänsä mittaamattoman tunnearvon. Upean pesäpallovuoden täydensi keskikesällä kautta aikain ensimmäistä kertaa Joensuussa järjestetty Itä-Länsi-tapahtuma.

Joensuu-palkinto myönnetään joka toinen vuosi ansiokkaasta toiminnasta kaupungin tunnetuksi tekemiseksi kansallisella tai kansainvälisellä tasolla tai muusta toiminnasta kaupungin hyväksi. Karjalainen-lehden mukaan Mononen on päättänyt lahjoittaa 5000 euron arvoisen palkintosumman hyväntekeväisyyteen.

– Mononen kertoi palkitsemistilaisuudessa lahjoittavansa 5 000 euron palkinnon Pohjois-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle, Karjalainen uutisoi.

Aiheesta lisää

Joensuun kaupunki: Joensuu-päivänä palkittiin ansioituneita kaupunkilaisia

Karjalainen: Joensuu-palkinto Ari Monoselle

Superpesis.fi 20.9.2018: Ari Mononen iloitsee JoMa:n menestyksestä