Valitse sivu

Naisten Ykköspesis laajenee 16 joukkueen kaksilohkoiseksi sarjaksi kaudelle 2019. Uudistuksen myötä hakumenettelyyn asetettiin viisi sarjapaikkaa, joiden osalta operatiivinen johtoryhmä on tehnyt päätökset 1.10.2018. Sarjapaikkaa haki yhteensä 11 Pesäpalloliiton jäsenseuraa.

Naisten Ykköspesiksen sarjapaikat kaudelle 2019 on myönnetty Espoon Pesikselle, Hämeenkyrön Räpsälle, Mailajunioreille Kankaanpäästä, Mailattarille Vaasasta ja Oulunsalon Vasamalle.

Muut sarjan joukkueet ovat Jalasjärven Jalas, Janakkalan Jana, Joensuun Maila, Nurmon Jymy Seinäjoelta, Pesäkarhut 2 Porista, Pöytyän Urheilijat, Roihu Helsingistä, Tyrnävän Tempaus, Ylivieskan Kuula sekä nousijajoukkueina suomensarjasta Kajaanin Pallokerho ja Siilinjärven Pesis.

Espoon Pesis on seurahistoriassaan ensimmäistä kertaa edustettuna pesäpallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Oulunsalon Vasama tekee paluun naisten Ykköspesikseen 15 vuoden tauon jälkeen oltuaan sarjassa mukana 2002-2004. Mailattaret Vaasasta jatkaa kolmannelle peräkkäiselle kaudelleen Ykköspesiksessä ja Mailajuniorit Kankaanpäästä palaa sarjaan vain yhden välivuoden jälkeen. Hämeenkyrön Räpsä nousi ensimmäisen kerran Ykköspesikseen kaudelle 2007 ja jatkoi taivaltaan myöhemmin Superpesikseen asti kolmen seuran Mansen Räpsä -yhteistyön myötä 2013-2015.

Naisten Ykköspesiksen joukkueet jaetaan jatkossa kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Omassa lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja ja toisen lohkon joukkueita vastaan kertaalleen (8 ottelua joukkuetta kohden). Runkosarjan ottelumääräksi muodostuu näin 22 joukkuetta kohden.

Superpesiksen ja Ykköspesiksen sarjajärjestelmät 2019-2020 julkaistiin kokonaisuudessaan 3. heinäkuuta. Tiedote sarjajärjestelmistä löytyy tästä linkistä.