Valitse sivu

Mika Kulmala jatkaa neljännelle peräkkäiselle kaudelle tamperelaisen Manse PP:n miesten ykköspesisjoukkueen pelinjohtajana. Aisaparikseen ”Kume” saa kokeneen pesäpallo-osaajan, kun joensuulaislähtöinen Mikko Pirhonen ottaa vastaan kakkospelinjohtajan tehtävät. Mansen B-poikien ja yhteistyöseuran Ikaalisten Tarmon suomensarjajoukkueen pelinjohdosta vastaavat Turo Lauttamus ja Ilpo Korhonen.

Pirhonen muistetaan erityisesti Viinijärven Urheilijoiden naisten superpesisjoukkueen sekä kuopiolaisen Puijon Pesiksen ja helsinkiläisen Puna-Mustien ykköspesisjoukkueiden luotsina.

– Kume on tehnyt laadukasta työtä, mutta vetänyt hommaa pitkään yksin tai hyvin pienellä porukalla. Paras ratkaisu oli, että Kume jatkaa pääjehuna, ja että rinnalle saadaan laadukkaat tekijät mukaan, Manse PP Edustus ry:n puheenjohtaja Juha ”Upi” Antikainen näkee.

Neljän edellisen kauden aikana Manse PP ylsi kolmesti superpesiskarsintaan ja parhaimmillaan nousu Superpesikseen oli vain yhden otteluvoiton päässä.

– Jonkun verran on hommia tehty ja hienoja kausia motivoituneiden urheilijoiden kanssa. Isompi palkinto on ollut lähellä pari kertaa, mutta vielä jäänyt saavuttamatta, Kulmala toteaa.

Pirhonen osui Manse PP:n tutkaan ja projekti sai miehen itsensä vakuuttuneeksi.

– Minut haluttiin aidosti Tampereelle. Olen seurannut tarkasti Tampereen alueen pesäpallon kehittymistä ja sitä, mihin suuntaan se on menossa. Se oli sellainen asia, jossa haluan olla mukana.

– Menin tunne edellä ja tunne sanoi, että Tampere on jatkossa se paikka, jossa haluan olla mukana kehittämässä hommaa muiden kanssa. Se, että olen 2. pelinjohtajana ja valmentajana, on minulle kiinnostava juttu. Yhdessä tekeminen on minulle merkittävämpää kuin se, olenko viuhkan varressa vai en.

Tulevan kauden lisäksi Manse PP:ssä suunnataan katseita pidemmälle tulevaisuuteen. Omaa juniorituotantoa pidetään arvossaan ja pelaajapolku rakennetaan kattavaksi. Erityisesti Kempeleen Kirissä vaikuttanut Turo Lauttamus ja Ilpo Korhonen saapuvat Pohjois-Suomesta tuomaan uusia tuulia pirkanmaalaiseen pesäpalloon. Kaksikko ottaa vastuulleen Mansen B-poikajoukkueen ja Ikaalisten Tarmon suomensarjajoukkueen pelinjohdon.

– Tarvitsin omalle uralle hieman uutta ja koin, että sen saan ainoastaan vaihtamalla maisemaa. Koen voivani täydentää manselaista pesäpalloyhteisöä tuomalla mukanani jotain uutta ja omaa, Lauttamus kertoo.

Manse PP:n valmennustiimi 2019

Miesten Ykköspesis

Mika Kulmala, pelinjohtaja ja päävalmentaja
Mikko Pirhonen, 2. pelinjohtaja ja valmentaja
Jukka Peltoniemi, valmennuksen konsultti

Varalan valmennuskeskus

Tiia Hautala, fysiikkavalmennus, nopeus
Jenni Puputti, fysiikkavalmennus, voima
Marko Haverinen, testauspäällikkö

Manse PP:n B-pojat ja Ikaalisten Tarmon suomensarjajoukkue

Turo Lauttamus, pelinjohtaja ja päävalmentaja
Ilpo Korhonen, 2. pelinjohtaja ja valmentaja

Aiheesta lisää

Manse PP:n kotisivut