Valitse sivu

Ylempien sarjojen pelinjohtajakoulutus uudistuu ja jatkossa huippusarjojen valmentajilta vaaditaan myös lajin koulutusten käyminen. Siirtymäkausi päättyy kauteen 2020 eli kouluttautuminen on syytä aloittaa heti tänä syksynä.

Jotta koulutusvaatimus täyttyy, joukkueen ykkös- tai kakkospelinjohtajalla tulee olla suoritettuna vaadittu koulutustaso. Lisäksi Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen pelinjohtajat kokoontuvat vuosittain erilliseen I-tason pelinjohtajakoulutukseen. Osallistuminen on mahdollista myös naisten Ykköspesiksen 2-tason koulutuksen suorittaneille pelinjohtajille.

Siirtymäkauden päätyttyä pelinjohtajalla tulee olla käytynä joko juniorivalmentaja- tai huippuvalmentajapolun 2-tason koulutus tai näitä seuraava Pesäpallon Lajivalmentajatutkinto (3-taso) – sarjatasosta riippuen. Koulutusvaatimusten alaiset sarjatasot alkavat B-junioreista ja jatkuvat aikuisten sarjoihin suomensarjasta ylöspäin.

– Uudistuksella pyritään lisäämään huippuvaiheen valmentajien ammattitaitoa sekä toisaalta kehittämään lajia ja sen tietotaidon leviämistä eteenpäin. Tätä tarkoitusta varten kehitetään oma huippuvalmentajapolku, joka keskittyy nimenomaan B-junioreista ylöspäin tapahtuvaan valmennukseen. Viime talvena uudistuksen kokenut juniorivalmentajapolku vastaa sisällöltään puolestaan nuorempien junioreiden kehittämiseen ennen huippuvaihetta, koulutusvastaava Juha Antikainen selittää.

Hakemukset huippuvalmentajapolulle 21.10. mennessä

Huippuvalmentajapolku on suunnattu C-junioreista Superpesikseen suuntautuneille valmentajille, jotka haluavat kehittyä lajin huippuvalmentajiksi tai pelinjohtajiksi.

Tänä syksynä käynnistyvä huippuvalmentajapolun 1 & 2 -tasojen yhdistelmäkoulutus koostuu neljästä viikonlopusta, omassa toimintaympäristössä tapahtuvasta harjoittelusta sekä valmennuksen kehittämistehtävistä. Koulutusviikonloput teemoineen ovat peli- ja lajiharjoittelu I 2.-4.11.2018, johtaminen ja vuorovaikutus 7.-9.12.2018, peli- ja lajiharjoittelu II 11.1.-13.1.2019 sekä harjoittelun suunnittelu ja seuranta 22.-24.3.2019.

Kurssilaisten tukena on mentoritiimi, jonka muodostavat Armi Ahola, Mika Härkin, Mikko Huotari, Mikko Kuosmanen, Tomi Niskanen, Petri Pennanen, Eero Pitkänen ja Niina Sippola.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet tästä linkistä.

Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen pelinjohtajakoulutus 5.-6.1.2019

Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen pelinjohtajien vuotuinen koulutus järjestetään Tampereella 5.-6.1.2019. 2-tason koulutuksen suorittaneet naisten Ykköspesiksen pelinjohtajat saavat myös osallistua koulutukseen.

Tavoitteena on pelin kehittäminen huipputasolla sekä yhtenäisten toimintatapojen ja linjausten sopiminen kaudelle 2019, joten jokaisesta seurasta edellytetään ainakin yksi osallistuja paikalle.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on avattu. Klikkaa tästä linkistä lisätietoa ja siirry ilmoittautumislomakkeelle.

Aiheesta lisää

Pesäpallon Huippuvalmentajapolku

Koulutusvaatimukset sarjoittain