Valitse sivu

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonien aatelointivaliokunnan puheenjohtaja Jari Kurri julkisti kuuden uuden jääkiekkoaatelisen nimet numeroilla 247-252 keskiviikkona.

Joukossa on pronssimitalisti Naganon olympialaisista 1998 sekä neljistä MM-kisoista, vuoden 1999 MM-kisoissa parhaaksi puolustajaksi ja tähdistökentälliseen valittu Kirsi Hänninen. Jääkiekkoleijona 247 Hänninen muistetaan hyvin myös pesäpallokentiltä. Vuoden naispesäpalloilija 2000 voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta, samana vuonna Pattijoen Urheilijoissa ja Jyväskylän Kirissä 1996. Hänninen ylsi kolmesti etenijäkuningattareksi, kahdesti tehopelaajaksi sekä lyöjäkuningattareksi 2004.

– Olihan tämä suuri kunnia ja Jääkiekkoliitolta hieno osoitus naiskiekkoa kohtaan. Mukavaa, että vielä muistetaan ja arvostetaan, Hänninen iloitsi Karjalainen-lehdelle.

– Olen todella iloinen toivottaessani uuden kentällisen Jääkiekkoleijonien luolaan. Kaikkien juhlittavien panos Suomen kiekkoilussa on ollut merkittävä ja osaltaan tasoittanut tietä sinne, missä Suomen kiekkoilu tänään on – maailman huipulla, totesi Jari Kurri, Jääkiekkoleijona 113.

VRT Finland Oy:n perustajajäsen Kirsi Hänninen työskentelee tätä nykyä yrityksen toimitusjohtajana ja toimii naisten Suomen mestaruuden voittaneen Kirittärien johtokunnan jäsenenä.

Vuoden 2018 aatelointitilaisuus järjestetään Helsingin Hartwall Arenassa Suomi-kiekkopäivänä perjantaina 9. marraskuuta. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua aatelointitilaisuuteen ja muihin Suomi-kiekkopäivän tapahtumiin ilmaiseksi Ticketmasterin verkkopalvelusta tulostettavalla pääsylipulla.

Aiheesta lisää

Leijonat.fi: Kaikki uudet Jääkiekkoleijonat