Valitse sivu

Pesäpalloliiton Keskimaan alue palkitsi parhaitaan ja ansioituneitaan Jämsän Himoksella keskiviikkona. Valokeilaan nousivat erityisesti Kirittärien mestaruusjoukkue, Manse PP:n menestys, kasvattajaseuratyö, harrastepesisbuumi ja kautta aikain suurin pesäpalloleiri Tampereella.

Kirittäret Jyväskylästä palasi välivuoden jälkeen naisten Suomen mestariksi ja jatkoi palkintopöytien puhdistamista siitä, mihin valtakunnallisella risteilyllä jäi. Vuoden joukkueesta palkittiin Keskimaan parhaana naispelaajana Virpi Hukka, pelinjohtajana Jussi Viljanen ja valmennustiiminä mestarijoukkueen nelikko Jussi-Viljanen-Petri Kaijansinkko-Niina Rinkinen-Reijo Vauhkonen. Syyskuussa 16 vuotta täyttänyt vuoden tyttöjuniori Venla Karttunen kuului nuoresta iästään huolimatta mestarijoukkueen vastuunkantajiin ja osoitti niin pelillistä kuin henkistä kestävyyttä.

Loppuottelussa Kirittäret kukisti alueen kilpakumppaninsa Manse PP:n Tampereelta, vuoden takaisen mestarin. Myös Mansen miesten ykköspesisjoukkue taisteli hienosti, minkä ilmentymänä Keskimaan vuoden miespelaaja Roope Reinikka pelasi upeasti koko kauden sekä sisällä että ulkona. Vuoden poikajuniori on Ruoveden Pirkkojen kasvatti Pyry Alanen, jonka kesän huippuhetkiin lukeutuu debyytti lukkarina Ykköspesiksessä.

Kasvattajaseuratyö nousi vahvasti esiin Keskimaan palkitsemistilaisuudessa. Kasvattajaseurojen arvokkaasta työstä ovat esimerkkejä Hämeenkyrön Räpsän juniorivalmentaja Jani Frantsila, Ruoveden Pirkkojen seuratoimija Jukka Kiintonen sekä vuoden juniorijoukkue Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit ja vuoden seura, uuden maisemallisen hiekkatekonurmikentän saanut Ikaalisten Tarmo.

Kiinnostus harrastepesistä kohtaan kasvoi Keskimaan alueella vuoden mittaan. Vuoden starttina huomioitiin Jyväskylän Valon Lady-Pesis, joka kokosi jopa 100 naista viikoittain pesäpallon pariin. Erikoispalkinnon pokkasi Etelä-Pirkanmaan kuntopesissarjan aktiivi Tuomo Tuhkanen Viialasta.

Heinäkuussa järjestetty Tampereen Suurleiri oli nimensä veroinen. Järjestelyt toimivat ansiokkaasti, vaikka osallistujia oli leirillä mukana ennätysmäärin, 125 joukkueellista. Suurleirin johtajana ansioitui Inga Ärnfors ja aktiivisen talkoolaisen palkinnon pokkasi Vesa Ranta.

Keskimaan parhaat ja ansioituneet 2018

 • Vuoden miespelaaja: Roope Reinikka, Manse PP, Tampere
 • Vuoden naispelaaja: Virpi Hukka, Kirittäret, Jyväskylä
 • Vuoden poikajuniori: Pyry Alanen, Manse PP, Tampere
 • Vuoden tyttöjuniori: Venla Karttunen, Kirittäret, Jyväskylä
 • Vuoden pelinjohtaja: Jussi Viljanen, Kirittäret, Jyväskylä
 • Vuoden joukkue: Kirittäret, Jyväskylä (naisten Superpesis)
 • Vuoden valmennustiimi: Kirittäret, Jyväskylä (naisten Superpesis)
 • Vuoden seura: Ikaalisten Tarmo
 • Vuoden junioriseura: Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit
 • Vuoden juniorijoukkue: Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit
 • Vuoden juniorivalmentaja: Jani Frantsila, Hämeenkyrön Räpsä
 • Vuoden seuratoimija: Jukka Kiintonen, Ruoveden Pirkat
 • Vuoden talkoolaispalkinto: Vesa Ranta, Manse PP, Tampere
 • Vuoden tuomari: Ossi Muurainen, Jyväskylä
 • Vuoden nuorisotuomari, Keski-Suomi: Tatu Rauhamäki, Jyväskylä
 • Vuoden nuorisotuomari, Pirkanmaa: Joonas Julkunen, Tampere
 • Vuoden startti: Jyväskylän Valo, Lady-Pesis
 • Erikoispalkinto (tuomaritoiminnan kehittäminen): Jan Brandt, Jyväskylä
 • Erikoispalkinto (Etelä-Pirkanmaan kuntopesissarja): Tuomo Tuhkanen, Akaa

Aiheesta lisää

Keskimaan alueen omat sivut