Valitse sivu

Kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija Henri Puputti jättää Vimpelin Vedon kymmenen kauden jälkeen ja tekee paluun Seinäjoelle. Tällä kertaa seura on JymyJussit ja sopimus mallia 2+2 vuotta.

Puputti kertoi ensimmäiseksi tunteikkaassa Facebook-päivityksessään jättävänsä Vimpelin Vedon ja kiitti erityisesti seuran kannattajia ikimuistoisesta ajasta.

– Haluan kiittää Vimpelin Vetoa kymmenestä viime vuodesta, kymmenestä mitalista ja mahdollisuudesta pelata vuosi toisensa jälkeen Suomen huipulla. Suuri kiitos kaikille taipaleella mukana olleille sekä erityiskiitos kaikille Vedon faneille! Tulen muistamaan nämä vuodet aina, Puputti toteaa.

JymyJussien tiedotteen mukaan seura toteuttaa strategiansa mukaista etenemistä kohti pesäpallon terävintä kärkeä. Jo kesällä JymyJussit tiedotti joukkueeseen haettavan yhtä johtavaa pelaajaa. Vaatimuksena pelaajan odotettiin tuovan joukkueeseen voittamisen kulttuuria ja tietoa huipulla pelaamisen vaatimuksista.

– Kaikki nämä haetut kriteerit kiteytyvät Puputissa, joka on valittu vuoden pesäpalloilijaksi 2010 ja 2017. Kaudella 2018 edelleen oli havaittavissa, että ulkopeli on JymyJussien haavoittuvaisin osa-alue. Äärettömän aggressiivisesti hakevan kolmoskopparin roolissa vahvalla fysiikalla pelaava Puputti muuttaa koko ulkopelin filosofiaa, JymyJusseista todetaan.

– Kolme vuotta sitten aloitimme työt uudistetun joukkueen kanssa. Joka vuosi olemme edenneet askelia eteenpäin ja muuttaneet joukkuetta asteittain kohti parempaa tulevaisuutta. Puputti tuo hyvän lisän jo loistavaan ryhmään ja mahdollistaa paljon uusia asioita, muun muassa tuodessaan joukkueeseen vahvan numerolla kotiuttajan, pelinjohtaja Mikko Vainionpää iloitsee.

Puputti debytoi Superpesiksessä kasvattajaseurassaan Kankaanpään Mailassa 2000-2001 sekä pelasi Seinäjoen Maila-Jusseissa 2002-2004 ja Nurmon Jymyssä 2005-2008 ennen siirtymistään Vimpeliin. Nyt yksi ympyrä sulkeutuu. Myös Puputin työnantaja Unique Branding hyväksyi siirron Seinäjoelle ja mahdollistaa työnteon pelaamisen ohella.

– Seura kiinnitti neuvotteluissa enemmän huomiota pelaajan tulevaisuuteen peliuran jälkeen kuin pelaamiseen. Tämän tason pelaajalle ei tarvitse kertoa, kuinka hyvä pelaaja hän on tai mitä urheilullisesti pitää tehdä. Enemmän seuralle nykyisessä talousohjatussa maailmassa on tärkeää miettiä, miten pelaajan tulevaisuutta ja elämän seuraavia vaiheita rakennetaan, toteaa JymyJussien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

Puputti itse mietti tarkoin tulevaisuuttaan ja eri vaihtoehtoja.

– Kävin pitkään keskusteluja monen seuran kanssa tulevaisuudestani. Pääpaino päätöksenteossa oli jo monessa muussakin asiassa kuin pelaamisessa. JymyJussien huolellinen työ tulevaisuuteni eteen oli vakuuttavaa ja joukkueen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta halu muutokseen ratkaisivat.

Ville Viita ja Miika Anttila jatkavat!

JymyJussien pitkäaikaisin pelaaja, Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti Ville Viita jatkaa joukkueessa kaudella 2019. Pelaajauran jatkoon vaikuttivat rikkonainen kausi ja joukkueen jälleen ottama vahva askel kohti terävintä kärkeä.

Toinen tärkeä jatkosopimuspelaaja joukkueelleen on Miika Anttila. Kankaanpään Mailan kasvatti on rohkea etukenttäpelaaja, jolle tuleva kausi on jo seitsemäs Superpesiksessä.

Uutta virtaa ammennetaan myös Seinäjoella tehtävästä laadukkaasta juniorityöstä. B-poikien Suomen mestaruuden voittaneesta joukkueesta Eemeli Jaakkola, Joona Kettunen ja Oskari Mäkelä ovat jo olleet vuoden JymyJussien harjoitusryhmässä. Uusina miehinä mukaan tulevat Martti Alanko, Juuso Jokinen, Joona Katajamäki ja Rasmus Teppo.

B-poikajoukkueen pelinjohtajana erinomaista työtä tehnyt Jussi Parvi siirtyy nyt pelaajien mukana vastaamaan pelkästään superpesisjoukkueen fysiikasta. Tavoitteena on viedä valmennus vielä yksilöllisemmäksi, huomioiden urheilijan kokonaisvaltainen kehittyminen. Lisäksi valmennustiimin täydentää viime vuonna kevätkaudella mukaan tullut Jan Hautala, joka on joukkueen kakkospelinjohtaja.

– Tuloksentekijänä Hautala vahvistaa joukkueen haluamaa muutosta, jonka tavoitteena on olla yksi neljästä kärkijoukkueesta kaudella 2019.

Seinäjoen JymyJussien sopimustilanne kaudelle 2019 (5.10.2018)

Martti Alanko
Miika Anttila
Henri Itävalo
Eemeli Jaakkola
Juuso Jokinen
Joona Katajamäki
Joona Kettunen
Atte Kontio
Sami Korvola
Elmeri Lieto
Toni Marjamäki
Juuso Myllyniemi
Oskari Mäkelä
Henri Puputti
Tuomas Raunio
Rasmus Teppo
Tero Tyynelä
Jukka-Pekka Vainionpää
Ville Viita

Mikko Vainionpää, pelinjohtaja
Jan Hautala, 2. pelinjohtaja
Jussi Parvi, fysiikkavalmentaja

Aiheesta lisää

Seinäjoen JymyJussien kotisivut