Valitse sivu

Kaksinkertainen vuoden lukkari, neljä naisten Itä-Länsi-ottelua pelannut Noora Patrikainen vahvistaa porilaisen Pesäkarhujen superpesisjoukkuetta tulevalla kaudella.

Jyväskylän Pesiksen kasvatti debytoi Superpesiksessä kasvattajaseuransa paidassa 2014 ja pokkasi vuoden tulokkaan pystin. Uran alkutaival Kirittärissä huipentui kahden SM-hopean jatkeeksi Suomen mestaruuteen 2016. Viimeiset kaksi kautta Patrikainen pelasi Pesä Ysien joukkueessa Lappeenrannassa.

– Pesäkarhut on joukkueena mielenkiintoinen ja he nauttivat selkeästi pelaamisesta. Huippupelaajien kanssa on hyvä lähteä ensi vuonna tavoittelemaan mestaruutta, Patrikainen perustelee ratkaisuaan.

Pesäkarhujen lukkarina pelannut seuran oma kasvatti Minttu Vettenranta on kärsinyt loukkaantumisesta, eikä kuntoutumisen suhteen pystytä antamaan tarkkaa arviota. Pelinjohtaja Sami Österlund uskoo kilpailutilanteen hyödyttävän kaikkia osapuolia.

– Huippulukkareita on todella vähän ja vielä vähemmän vapailla markkinoilla. Patrikainen kuuluu Suomen parhaimpiin naislukkareihin ja hallitsee lautasen todella hyvin.

– Mintun (Vettenranta) ollessa terveenä on meillä käytössä kaksi huippulukkaria, joilla on omat vahvuutensa pelaamisessa. Tämä mahdollistaa eri variaatioita pelaamiseen. Uskon myös kilpailun pelipaikasta kehittävän molempia pelaajia entistäkin paremmiksi, Österlund perustelee lukkarin hankintaa.

Pesäkarhuilla on tässä vaiheessa yhdeksän sopimuspelaajaa: Emilia Itävalo (2020), Henna Juka (2020), Emilia Linna (2019), Susanne Ojaniemi (2020), Noora Patrikainen (2019), Kaisa-Maija Rosvall (2019), Maria Suominen (2019), Roosa Törmänen (2020) ja Minttu Vettenranta (2019). Pelinjohtaja Sami Österlundin sopimus ulottuu kauden 2020 loppuun saakka.

Aiheesta lisää

Pesäkarhujen kotisivut