Valitse sivu

Pesäpallon tuntevat kaikki suomalaiset. Lauri ”Tahko” Pihkala kehitti maamme kansallispelin, jota on pelattu vuodesta 1922 lähtien niin harrasteena, kouluissa, kesämökeillä, armeijassa, lasten ja nuorten leireillä kuin kansainvälisiin lajeihin verrattavana huippu-urheilunakin – pesäpallo kuuluu kaikkialle.

Muutoksen tuulia on nähty vuosien ja vuosikymmenten aikana. Välillä ne ovat ravisuttaneet lajia toden teolla, välillä ne ovat tuntuneet vain kevyinä kosketuksina lajiväen mielissä.

Yle Puheen Radio Stadion ohjelmassa pohditaan pesäpallon nykytilaa ja tulevaisuuden virtauksia tänään perjantaina kello 15.02 alkaen. Miltä näyttää kansallispelimme tulevaisuus? Missä mennään, kun horisontissa siintää jo lajin 100-vuotisjuhlavuosi 2022?

Studiossa ovat vieraina Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi ja pitkään lajia seurannut Elmo-lehden toimituspäällikkö Jari Kupila. Puhelimen päähän saadaan superpesisseuran Joensuun Mailan myyntipäällikkö Jonne Kemppainen. Toimittajana on Jarmo Laitaneva.

Yle Puhe on myös mukana suorien selostusten muodossa Superpesiksen naisten ja miesten loppuottelusarjoissa:

Aiheesta lisää

Radio Stadion: Minne menet pesäpallo?

(Suora lähetys perjantaina kello 15.02 alkaen. Ohjelma on kuunneltavissa lähetyksen jälkeen noin klo 16.30).