Valitse sivu

Simon Kiri nousee miesten Ykköspesikseen kaadettuaan suomensarjan kolmannessa nousuottelussa Lahden Mailaveikot 1-0 (3-2, 5-5). Lappilaista joukkuetta ei ole aiemmin nähty miesten Superpesiksessä eikä Ykköspesiksessä. Myös Kannuksen Ura nousee seurahistoriansa ensimmäiselle kaudelle miesten Ykköspesikseen. Kannus kukisti Loimaan Palloilijat ratkaisuottelussa 2-0 (6-3, 9-0).

Lappilaisista joukkueista naisten puolella Kemin Naisvoimistelijat pelasi mestaruussarjassa 1957 sekä Simon Kiri-Siskot 1988-90 ja Simon Kiri 1999-2001 Ykköspesiksessä.

Simon pesäpallokentälle pakkaantui ennätykselliset 850 katsojaa seuraamaan kamppailua ykköspesispaikasta. Juoni oli sama molemmilla jaksoilla, mutta osat vain vaihtuivat. Avausjaksolla Simo karkasi johtoon Jarno Pelkosen läpilyönnillä ja Lahti ylsi juoksun päähän. Toisella jaksolla vieraat hallitsivat alkua, mutta kotijoukkue punnersi väkisin tasoihin kolmannen aloittavalla.

Marginaalit olivat pienet ja ottelu ratkesi lopulta juoksun pelinä. Antti Vihtkari kiskaisi kolmoskopparin tontilta hurjan heiton, joka tuotti viimeisen palon kotiin edenneestä Lahden Samppa Mielosesta. Vihtkari juhlii näin kahta sarjanousua. Simon ykköspesispaikan lisäksi Kempeleen Kiri nousi Superpesikseen pelinjohtaja Vihtkarin alaisuudessa.

Keski-Pohjanmaa saa miesten ykköspesisjoukkueen, kun Kannuksen Ura nousee pesäpallon toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. 913 katsojaa todistivat paikan päällä ratkaisuottelua Loimaan Palloilijoita vastaan. Kannuksen Uran naiset piipahtivat mestaruussarjassa kauden 1976. Miehille ykköspesispaikka on seurahistorian korkein saavutus toistaiseksi.

Aiheesta lisää

Kannuksen Uran juhlahumua joukkueen Facebook-sivulla

Keskipohjanmaa: Kannuksessa juhlitaan sarjanousua

Simon Kiri Lapin pesäpallon pikkujättiläinen

Lapin Kansa: Simon Kirin nousuottelussa 850 katsojaa

Simon Kirin Facebook-sivu

Muokattu 10.9. klo 18.28: Naisten Ykköspesiksessä pelasivat Simon Kiri-Siskot 1988-90 ja Simon Kiri 1999-2001.