Valitse sivu

Kolmas kerta toden sanoi. Siilinjärven Pesis ylsi kolmannen kerran peräkkäin miesten superpesiskarsintaan ja pääsi vihdoin juhlimaan. Haminan Palloilijoiden visiitti pääsarjatasolle jäi tällä kertaa vain yhden kauden mittaiseksi. Siilinjärvi nähdään ensi kaudella miesten Superpesiksessä 21 vuoden tauon jälkeen.

Superpesiskarsinnan ratkaisseessa neljännessä ottelussa Hamina sai etsikkoaikansa avausjaksolla, kun joukkue otti 3-1-johdon neljännen aloittavalla. Kimmo Lukkarin hienolla lyönnillä ja harhaheitolla tilanne kuitenkin tasoittui loppunumeroihin 3-3.

– Harmittaa tuo ensimmäinen jakso, toinen jakso olisi saatu sillä kuitattua ja Superissa olisi mitelty uudestaan, Haminan ykköspalkittu Pasi Rajala totesi pettyneenä.

Tauon jälkeen ensimmäinen vuoropari oli tyyntä myrskyn edellä, sillä toisen aloittavalla alkoi tapahtua. Siilinjärven Simo Vainikainen iski kunnarin tyhjään kenttään ja ketsuppipullo aukesi. Vieraiden kuuden juoksun rynnistyksestä ei kotijoukkue enää toipunut.

– Toisella jaksolla meidän johtavat pelurit näyttivät isoa luonnetta ja rupesivat ottamaan porukkaa reppuselkään – molemmat Vainikaiset (Samu ja Simo) ja (Kimmo) Lukkari etunenässä, Siilinjärven pelinjohtaja Perttu Westersund kiitteli.

Siilinjärvi oli lähellä nousta Superpesikseen jo runkosarjan perusteella, mutta Kempeleen Kiri kiilasi ohi sarjataulukossa viime metreillä voittamalla kotonaan keskinäisen ottelun. Lopulta vuosien pitkäjänteinen työ palkittiin ehkä vieläkin herkullisemmalla tavalla, superpesiskarsinnan voitolla, johon ykköspesisjoukkue ylsi edellisen kerran miesten puolella kaudella 2006.

– Kolme vuotta on tehty hyvästi hommia. Siinä on ollut Korvan Janne aikaisemmin ja Nissisen Tuomaksen aikakaudella kaksi edellistä vuotta on pelaaminen mennyt tosi paljon eteenpäin. Miehet, Samu esimerkiksi, ovat kasvaneet kovaan liiderin rooliin, Westersund jakoi tunnustusta.

– Laadukas nippu saatiin tälle kaudelle aikaiseksi divariin. Pitkäjänteisesti tehty seura, pelaajat ja koko joukkue eteenpäin tähtäävää tavoitteellista hommaa, Westersund lisäsi.

Joukkueensa ykköspalkittu Samu Vainikainen kiteytti tunnelmat Siilinjärven leiristä.

– Valehtelisin, jos sanoisin, että ei tuntuisi hyvältä. Aika hyvä fiilis on!

Pohjois-Savo saa näin pitkään kaipaamansa pesäpallon pääsarjajoukkueen. Siilinjärven Pesiksen naiset pitivät seuran värit Superpesiksessä kausina 1990-2011 ja juhlivat Suomen mestaruutta 1999. Kuopiolainen Puijon Pesäpallo pelasi miesten Superpesistä 2002-2009 saavuttaen SM-pronssia 2006.

Siilinjärven Pesiksen nousijajoukkue

Otto Hoffren, Juho Keinänen, Teemu Kinnunen, Sebastian Lahti, Kimmo Lukkari, Sampo Lähdesmäki, Eemeli Paldanius, Ville Pietinen, Eino Puustinen, Aatu Roivainen, Roope Räisänen, Toni Toivanen, Samu Vainikainen, Simo Vainikainen. Perttu Westersund (pj), Tommi Luostarinen (2. pj).

Aiheesta lisää

Siilinjärven Pesiksen kotisivut

Kuvagalleria (Ahti Räsänen): SiiPe Superiin!

Video: Siilinjärven Pesis Superpesikseen!

Siilinjärven ja Kajaanin naiset Ykköspesikseen