Valitse sivu

Seinäjoen Maila-Jussit on voittanut pesäpallon B-poikien Suomen mestaruuden 13 vuoden tauon jälkeen. Joukkue pelasi pudotuspeleissä tappioitta ja kukisti ratkaisuottelun juoksujuhlissa Kouvolan Pallonlyöjät 2-0 (10-1, 15-2).

Maila-Jussit pääsi loppuottelussa niskan päälle haettuaan tiukan avausottelun voiton Kouvolasta. Toiseen kohtaamiseen joukkue tiivisti entisestään ulkopeliään ja esitti sisällä todellista hurmospesistä. Eemeli Jaakkola, Elmeri Lieto ja Rasmus Teppo iskivät kunnarin mieheen.

– Läpilyönneistä saatiin pää auki, kertasi joukkueensa lukkari, nuori 2001-syntynyt Teppo Ilkka-lehdelle.

Tepon lisäksi Superpesiksen seuraajillekin tuttu Elmeri Lieto pelasi fantastisesti ratkaisupaikoissa. Lieto palkittiin joukkueensa parhaana molemmissa loppuotteluissa.

Edellisen kerran Seinäjoen Maila-Jussit juhli B-poikien Suomen mestaruutta 2004-2005. Kouvolan Pallonlyöjille B-poikien SM-mitali on peräti viides kuuteen vuoteen.

Pronssiottelussa Hyvinkään Tahko tasoitti kotikentällään voitot Oulun Lippo Junioreita vastaan lukemin 2-1 (10-6, 7-9, 1-0). Ratkaisuottelu pelataan Oulussa lauantaina 22.9.

B-poikien SM-kultaa 2018: Seinäjoen Maila-Jussit

Martti Alanko, Markus Haapamäki, Eemeli Haukkala, Eemeli Jaakkola, Juuso Jokinen, Miro Kankaanpää, Joona Katajamäki, Joona Kettunen, Samu Kettunen, Elmeri Lieto, Oskari Mäkelä, Topias Peltomäki, Leevi Puoskari, Konsta Sikkilä, Niki Taijala, Rasmus Teppo. Jussi Parvi (pj), Markus Kettunen (2. pj)

B-poikien SM-hopeaa 2018: Kouvolan Pallonlyöjät

Leo Gardemeister, Jere Heikkilä, Santeri Inkilä, Timi Joukainen, Ilari Kauhanen, Teemu Klemola, Jasperi Luoma, Kristian Malikine, Tatu Mäkelä, Ville Niemi, Elias Pitkänen, Joona Ronkainen, Karo Soininen, Santeri Soininen, Verneri Taurama, Teemu Tossavainen, Mikko Tuhkanen, Aleksi Vainio, Lauri Yrjölä. Juuso Ilander (pj), Kai Luoma (2. pj).

Aiheesta lisää

Video: Viimeinen palo ykköseltä ja juhlat käyntiin!

Ilkka: Katso videot mestaruusjuhlinnan keskeltä