Valitse sivu

Pesäkarhut Porista juhlii pesäpallon B-tyttöjen Suomen mestaruutta 12 vuoden tauon jälkeen. Trillerimäisessä loppuottelusarjassa nähtiin kaikissa kolmessa kamppailussa kotiutuskilpailut, joista Pesäkarhut voitti kaksi ja Fera Raumalta yhden. Ratkaisuottelua seurasi Otanlahden stadionilla Raumalla ennätykselliset 1182 katsojaa.

Pesäkarhujen kausi sisälsi monenlaisia vaiheita. Joukkue taisteli ylemmän loppusarjan paikkansa jatkokarsinnasta Haminan Palloilijoita vastaan ja käänsi ottelun edukseen supervuorossa. Puolivälierissä Pesäkarhut hävisi avausottelun kotonaan Kempeleen Kiriä vastaan, mutta nousi välieriin kahdella peräkkäisellä voitolla.

Loppuottelusarja tarjosi satakuntalaiselle pesäpalloyleisölle uskomatonta viihdettä ja draamaa. Pienistä marginaaleista kertovat ratkaisut vasta kotiutuskilpailussa kaikissa kolmessa ottelussa. Sunnuntaina Fera vei avausjakson suvereenilla esityksellä, mutta Pesäkarhut nollasi vastustajansa toisella jaksolla. Kotiutuskilpailun viimeisessä parissa Laura Katajisto iski painepallon kolmospuolelle linjaan ja Sanni Leppänen toi 2-3-voittojuoksun. Voittajien parhaana palkittiin koko sarjassa erinomaisesti niin sisällä kuin ulkona esiintynyt Pinja Arbelius.

Nais- ja tyttöpesiksen buumi jatkuu Satakunnassa. Ratkaisuottelun yleisömäärä on komea uusi ennätys tyttöjen Superpesiksessä ja ensimmäinen nelinumeroinen lukema, 1182 katsojaa. Luku on hurja kaikki palloilulajit huomioiden. Lisäksi Fera välitti ottelun suorana YouTube-lähetyksenä.

Pesäkarhujen edelliset B-tyttöjen Suomen mestaruudet ovat vuosilta 2004-2006 ja edellinen SM-mitali kauden 2011 hopea. Fera joutuu tyytymään toisena vuonna peräkkäin hopeiseen mitaliin. Feran edelliset mestaruudet ovat vuosilta 2012-2013.

Pronssiottelussa voitot ovat Vähänkyrön Viestin ja Janakkalan välillä tasan 1-1. Ratkaisuottelu pelataan Vähässäkyrössä sunnuntaina 23.9.

B-tyttöjen SM-kultaa 2018: Pesäkarhut, Pori

Pinja Arbelius, Julia Harttunen, Milja Järvinen, Laura Katajisto, Fanny Lahtinen, Lotta Lax, Sanni Leppänen, Noora Lindholm, Minna-Mari Löytökorpi, Emilia Mattila, Kaisa Mäkelä, Sini Mäkelä, Lotta Nummikari, Alisa Peltonen, Miia Puolakka, Julia Ruoho, Emilia Suoniemi. Jussi-Pekka Tanskanen (pj).

B-tyttöjen SM-kultaa 2018: Fera, Rauma

Jemina Akkanen, Jasmin Andreasen, Vilma Heinola, Mette Henriksson, Ella Kuusisto, Iida Lomppi, Venla Olli, Nelli Saarela, Senna Sinisalo, Aino Tanhua, Tinja Töyrylä Mandi Ussa, Susanna Uusitalo, Julia Valtanen, Heini Viitanen. Joni Järvinen (pj), Janne Henriksson (2. pj).

Aiheesta lisää

Video: Näin kolmas loppuottelu ratkesi kotiutuskilpailussa