Valitse sivu

Perinteikäs vuonna 1914 perustettu Viinijärven Urheilijat ponnistaa vain noin 1000 asukkaan kylästä Liperin kunnassa. Seuran värit muistetaan erityisesti 27 kauden ajalta naisten Superpesiksestä ja naisten Suomen mestaruudesta 1990. Viimeisin taival päättyi epäonnisesti kauteen 2016, mutta perustukset ovat kasattu jälleen kuntoon. Viinijärven Urheilijoiden tarina jatkuu vakaalla pohjalla oman juniorityön kautta.

Superpesiksestä putoaminen tarkoitti uutta alkua. Seura ajautui ahdinkoon, mutta sitoutuneet toimijat nostivat laivan takaisin pinnalle. Johtokunnan jäsen ja vuosikymmenten aktiivi Jukka Rummukainen kiittelee seuraväen aktiivisuutta.

– Seura on taloudellisessa mielessä vakautettu. Parina edellisenä vuonna olemme tehneet positiivisen tuloksen ja vieneet seuraa ylöspäin. Omat pääomat ovat plussan puolella, eikä velkaa ole.

– Seuraväelle kuuluu iso kiitos. Joskus heikolla hetkellä ihmiset hyppäävät kelkasta pois, mutta meidän yhteisö sitoutui tekemään työn ja nostamaan seuran pois murheen alhosta. Se on hatunnoston arvoinen suoritus.

Suunta on jälleen vahvasti eteenpäin ja vahvasti myötäinen.

– Tänä vuonna teimme uuden talkootuottojen ennätyksen. Joukkueita on D-, E- ja F-tytöissä sekä naisten joukkue maakuntasarjan kärjessä. Katsotaan sitten, lähtevätkö he pelaamaan suomensarjaa, kun mukana on puolenkymmentä entistä Superin pelaajaa ja useammalla heistä on perhettä, Rummukainen kertoo.

– Katsojia on käynyt todella hyvin, jopa enemmän kuin Superpesiksen otteluissa tietyillä paikkakunnilla. Oma tytär (Netta Rummukainen) soittaa usein Seinäjoelta ja kysyy, paljonko meillä oli täällä katsojia – maakuntasarjan ottelussa, Rummukainen ihmettelee.

Seuratyön tuloksia ei saavuteta ilmaiseksi. Maanviljelijä-yrittäjänä työskentelevä Rummukainen on jättäytymässä itse sivuun aktiivitoiminnasta, mutta toivoo jatkoa Viinijärven Urheilijoiden hienolle tarinalle.

– Menestymisen mahdollisuuksia on olemassa, kun vain jaksaa kovaa juniorityötä tehdä. Toivottavasti tulevilla toimijoilla riittää jaksamista, seura ainakin tarjoaa hyvät puitteet onnistua. Joensuun seutukunta, johon Viinijärvi vahvasti kuuluu, tarjoaa mahdollisuuksia. On työ- ja opiskelupaikkoja, samoin huippuvalmennusta urheiluakatemiassa.

Konkreettinen esimerkki hyvin hoidetun ja laadukkaan seuratyön tuloksista on nähtävissä naisten Superpesiksen loppuottelusarjassa, joka käynnistyy Jyväskylässä tänään keskiviikkona. Joukkueissa on useita Viinijärven Urheilijoiden ja pohjoiskarjalaisten seurojen kasvatteja.

Aiheesta lisää

Superpesis.fi: Viinijärvellä jännitetään naisten loppuottelusarjaa

Yle: ”Kumpi Sallinen pokkaa pesiskultaa?”

Viinijärven Urheilijat kotisivuillaan