Valitse sivu

Miesten Superpesiksen sarjakausi oli suuri pettymys oululaisille pesisjännäreille. Valoa tunnelin päähän tuo kuitenkin vahva juniorityö ja menestys nuorten sarjoissa. Lippo Junioreiden C-pojat ylsivät Nuorisoleirillä 10:ksi, D-pojat Suurleirillä kuudenneksi ja E-pojat Tenavaleirillä seitsemänneksi. Lisäksi seuran B-pojat pelaavat SM-pronssista ja A-pojat hakivat arvokkaan vierasvoiton Hyvinkäältä loppuotteluavauksessa.

Ouluun on ennen tätä kautta voitettu vain kaksi A-poikien SM-mitalia. Lipon A-pojat juhlivat pronssia 2004 ja Suomen mestaruutta 2005. Nyt Lippo Juniorit voitti alkulohkonsa ja pudotti puolivälierissä jatkosta vuoden takaisen hopeajoukkueen Kouvolan Pallonlyöjät. Välierissä joukkue juhli kahta peräkkäistä voittoa Vimpelin Vedosta ja pääsi tuulettamaan finaalipaikkaa legendaarisella Saarikentällä.

– Tämän kesän hyvät kokemukset ovat kantaneet eteenpäin. Me olemme monesti nousseet ja meillä on sellainen hyvä ja positiivinen henki tässä. Emme ole lannistuneet missään vaiheessa, vaikka olisi tilanne ollut mikä, pelinjohtaja Pekka Hepokangas kiittelee oman joukkueensa työmoraalia.

– Vimpelin kaataminen vieraissa, olihan se varmasti yksi makeimmista jutuista tähän saakka, Hepokangas myöntää.

Pelinjohtajien ennakkoarvioissa Lippo Pesis sivuutettiin tylysti ennen kauden alkua. Nyt ääni kellossa on toinen, kun joukkue on voiton päässä Suomen mestaruudesta.

– Ei varmasti ennen kauden alkua meihin kovin moni uskonut, mutta me päätimme keväällä tehdä tästä oman jutun. Palaverissa sovimme, että SM-mitali on meidän vähimmäistavoite. Minun mielestäni se on aika kova tavoite, mutta tässä sitä nyt ollaan, Hepokangas miettii.

– Myöhemmin me olemme päivittäneet tavoitetta ja nyt olemme voiton päässä siitä. Pesisristeilylläkään en ole ollut, joten ehkä tässä olisi syy lähteä, Hepokangas lisää.

Joukkueen avainpelaajista erityisesti Ari Lankinen, Jonne Luhtavaara, Kasperi Salmela, Oskari Salmela ja Eetu Suni pääsivät maistamaan jo miesten Superpesiksenkin tunnelmaa Lippo Pesiksen mukana. Kausi oli raskas, mutta mukaan tarttui paljon oppia kovista peleistä.

– Ehdottomasti he saivat paljon oppia, mutta varmasti pelaajille on myös hankalia aikoja ollut miesten joukkueessa. Kun sitten täällä poikien Superpesiksessä on kulkenut, se on ruokkinut vaan hyvää fiilistä.

– Kun muuten on heikkoa, mutta välillä tulee jotain positiivista, se tuntuu paljon paremmalta, Hepokangas sanoo.

Edessä on kauden huipennus. Oulun Lippo Juniorit varasti kotiedun Hyvinkään Tahkolta ja saa mahdollisuuden juhlia Suomen mestaruutta kotikentällään Raksilassa tiistaina.

– Se on jo neljältä peli, mutta kyllä me tonni rikotaan, Hepokangas heittää haasteen oululaiselle pesäpallokansalle.

Joukkueiden välillä nähtiin torstaina pienten marginaalien ottelu, joka päättyi Lippo Junioreiden voittoon 0-1 (6-7, 6-6). Yhtään helpompaa iltapuhdetta ei liene kummallekaan joukkueelle luvassa tiistaina. Hepokangas uskoo, että pelin luonne muuttuu ainakin läpilyöntien suhteen.

– Lyötiin tänään aika paljon läpi ja saimme melkein kaikki juoksut läpilyönneillä. Varmasti meidän pitää pystyä parantamaan yksittäisen juoksun lyöntiä. Vastustaja löi yksittäisillä oikeastaan kaikki juoksunsa ja siihen meidän pitää vastata. En usko, että näin montaa läpilyöntiä lyödään Oulussa.

– Innolla odotan ensi viikkoa. Mukavaa, että saa pelata näitä pelejä.

Oulun Lipon mestarijoukkueen 2005 pelaajat ovat täysillä hengessä mukana. Ainakin Ville-Pekka Jokinen ja Paavo Pelto aikovat saapua paikan päälle Raksilaan tiistaina. Edellisen kerran Oulussa on pelattu A-poikien loppuotteluita 13 vuotta sitten.

Ensimmäisessä A-poikien pronssiottelussa Sotkamon Jymy haki Vimpelistä vierasvoiton lukemin 0-2 (2-3, 3-4).

Aiheesta lisää

2005 mestarit Ville-Pekka Jokinen ja Paavo Pelto haastattelussa

Lippo Junioreiden otteluraportti ensimmäisestä loppuottelusta

Hyvinkään Tahko edellisen kerran mestari 1995-97