Valitse sivu

Päättyneellä kaudella naisten Superpesiksessä neljänneksi yltänyt Lapuan Virkiä rakentaa vahvasti tulevaisuuttaan. Seura julkaisi maanantaina 11 pelaajasopimusta, joista puolet on kaksivuotisia.

Sopimuspelaajien joukossa on nelinkertainen lyöjäkuningatar ja tehopelaaja Janette Lepistö. Lapuan Virkiän oma kasvatti iski kesän tehoikseen 9+86 lyötyä, kautta aikain yhden kauden ennätyslukemat. Lepistö on pelannut 2014 alkaneella superpesisurallaan kaikissa mahdollisissa arvo-otteluissa (viisi Itä-Länttä ja kolme Liitto-Lehdistöä) ja voittanut kaksi Suomen mestaruutta.

Kaksivuotisen jatkosopimuksen Virkiään ovat Lepistön lisäksi allekirjoittaneet Emma Kiviniemi, Elli Mertaniemi, Kaisa Peräaho ja Eveliina Toppari. Veera Tyynelän sopimus on mallia 1+1. Pidemmät sopimukset eivät ole naisten Superpesiksessä yleisiä, joten Virkiän superpesisjoukkueen yhteyshenkilö Timo Kankaanpää on syystäkin tyytyväinen.

– Olemme erittäin iloisia siitä, kuinka joukkue on rakentumassa. Useampi kaksivuotinen sopimus kielii myös siitä, että pelaajat uskovat Virkiän uuden tarinan tulevaisuuteen ja urheilijalla on seurassa hyvä olla, Kankaanpää kiittelee.

Itä-Länsi-pelaajat Iina Lehtinen (2016) ja Silja Syrjälä (2018) jatkavat joukkueessa ensi kaudella. Yksivuotiseen jatkosopimukseen rustasivat nimensä myös Juulia Kuoppala, Emmi Laine ja Kaisaleena Rautakorpi. Seurasta kerrotaan neuvottelujen jatkuvan vielä useamman pelaajan kanssa.

– Neuvottelut ovat useamman pelaajan kanssa loppusuoralla ja joukkue on valmis lokakuun puoliväliin mennessä.

Pelinjohtaja Tomi Niskasen sopimus on kaksivuotinen eli se kattaa myös ensi kauden.

Lapuan Virkiän pelaajasopimukset (24.9.2018)

Emma Kiviniemi (2020)
Juulia Kuoppala (2019)
Emmi Laine (2019)
Iina Lehtinen (2019)
Janette Lepistö (2020)
Elli Mertaniemi (2020)
Kaisa Peräaho (2020)
Kaisaleena Rautakorpi (2019)
Silja Syrjälä (2019)
Eveliina Toppari (2020)
Veera Tyynelä (2019 + 2020)

Tomi Niskanen, pelinjohtaja