Valitse sivu

Pesäpalloliitto ja Kuortaneen urheiluopisto ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen vuosille 2018-2021. Yhteistyön tavoitteina ovat huippu-urheilun kehittyminen pesäpallossa, osaamisen kehittäminen pesäpallon kaikilla tasoilla ja muu tavoitteellinen strateginen yhteistyö. Kuortaneen Urheiluopisto toimii jatkossa Suomen Pesäpalloliiton valtakunnallisena päävalmennuskeskuksena.

Sopimuksen allekirjoittivat Kuortaneen urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä ja Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi keskiviikkona. Koko urheiluopiston paletti on jatkossa pesäpallotoimijoiden käytössä sisältäen erityisesti leiritykset, valmennuskoulutukset, urheilulukiotoiminnan, turnaukset, suorituskyvyn mittaukset ja testaukset, teknologian hyödyntämisen sekä lajin kehityshankkeet.

– Pesäpallo liittyy täysivaltaisena kumppanina mukaan Kuortaneen urheiluopiston toimintaan, samalla tavalla kuin muutkin painopistelajimme. Käytettävissä on koko palvelu- ja kehitysrepertuaarimme. Me pyrimme tarjoamaan maailman parhaita työkaluja lajien oman toiminnan kehittämiseksi. Se on meidän roolimme suomalaisessa huippu-urheilussa, Kuortaneen urheiluopiston rehtori ja Kuortaneen valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus toteaa.

– Huipputason pesäpalloilijat, kuten Itä-Länsi-pelaajat, voidaan valita Olympiavalmennuskeskuksen TOP TEAM:iin, joka parantaa valmentautumisen edellytyksiä Kuortaneen valmennuskeskuksessa. Heitä voidaan verrata yksilölajien mitalitason urheilijoihin.

Sopimukseen syntyyn vaikutti vahvasti uusi palloiluhalli, joka valmistuu Kuortaneelle maaliskuussa 2019.

– Olosuhteet viedään aivan eri tasolle kuin aiemmin. Hallin mitat ovat 126 metriä kertaa 77 metriä ja vapaata korkeutta on 18 metriä eli sen sisään mahtuvat täysimittaiset jalkapallo- ja pesäpallokentät. Halli on urheiluopiston päivittäisessä käytössä, Korjus kertoo.

– Suomen suurin pesäpallon käytössä oleva halli avaa uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaa, mikä on merkittävä asia koko lajin kannalta ja tiivistää yhteistyötä entisestään Kuortaneen urheiluopiston kanssa, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi kiittelee.

Katsomopaikoillekin on tilaa. Miesten Halli-SM-lopputurnaus pelataan Kuortaneen uudessa palloiluhallissa 2020 ja naisten vastaava 2021.

– Monenlaista yhteistyötä olemme pesäpallon kanssa tehneet aiemminkin, emmekä vähiten alueen seurojen kanssa. Talvikauden puitteet ovat kuitenkin olleet vaatimattomat tulevaan verrattuna. Jatkossa pystymme tarjoamaan pesäpalloilijoille huippuluokan olosuhteet niin talvella kuin kesällä. Hiekkatekonurmikenttä täällä on jo entuudestaan, Korjus iloitsee.

Kuortaneen Urheiluopisto on Suomen Olympiakomitean Olympic Training Center sekä kansainvälinen valmennuskeskus. Tavoitteena on kehittää toimintoja jatkuvasti ja löytää parhaita käytäntöjä.

– KIHU:n (Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus) toimesta meidät on rankattu kahdesti Suomen parhaaksi valmennuskeskukseksi. Itse toimin urheiluopistojen kansainvälisen järjestön (Association of Sport Performance Centres) varapuheenjohtajana ja peilaan sitäkin kautta toimintaamme vastaaviin esimerkkeihin maailmalla. Tavoitteena on kehittää jatkuvasti huippu-urheilumenestyksen edellyttämiä olosuhteita, toimintatapoja ja osaamista korkean tason vaatimuksen mukaisesti yhteistyössä painopistelajiemme kanssa, Korjus päättää.

Aiheesta lisää

Monipuolisen osaamisen Kuortaneen urheiluopisto

Superpesiksen Halli-SM-lopputurnaukset 2019-2021