Valitse sivu

Naisten neljäs välieräottelu Tampereella alkoi porilaisen Pesäkarhujen näkökulmasta täysin päinvastaisesti kuin piti. Ottelun kuuluttaja Jouni Rosenberg ehti juuri mainita, ettei ottelusarjassa ole vielä nähty kunnareita, kun rävähti. Kirsi Ala-Lipasti huudatti kotiyleisöä 1+1 juoksua tuottaneella läpilyönnillään kakkosluukusta. Tasoittavallaan Manse PP jatkoi vahvaa ulkopeliä, joka tylsytti parhaimman terän vastustajan lyönneistä. Ensimmäinen vuoropari näytti suuntaa koko ottelulle.

Upeaan ottelutapahtumaan toivat mausteensa 1219 katsojaa, molempien joukkueiden äänekkäät kannattajat. ”Taistele Pori” -huudot eivät avausjaksolla auttaneet, kun Manse PP piti tiukasti kuskin paikastaan kiinni.

– Päätettiin heti melkein Pori-pelin jälkeen antaa painetta rajoille ja luukkuihin. Niin tehtiin ja se tuotti tänään tulosta, joukkueensa parhaana palkittu Ala-Lipasti iloitsi.

Toisella jaksolla Pesäkarhut sai mahdollisuutensa. Lukkari Kaisa Salmela antoi kotijoukkueelle avausjuoksun vapaataipaleella, mutta tasoitti itse puntit lyöntipaikalla. Jatkon kotiutusyritykset kolmannen aloittavalla kuitenkin epäonnistuivat.

Kun Pesäkarhut ei käyttänyt oljenkorttaan, Manse PP iski. Ida Lähde yritti purkaa ykköstilannetta näpillä, joka tuomittiin laittomaksi kädellä lyötynä. Ratkaisut jäivät viimeiseen lyöntiin. Se upposi kolmospuolelle ja karkasi jatkeelta läpi.

– En tiedä, oliko se kädellä lyöty, mutta parempi näin. Sinne (kolmospuolelle) yritin vain lyödä niin, että on varmasti ilmassa. Nyt se osui keppiin. Oikeaan paikkaan tuli onnistuminen, kun tämä sarja on ollut vähän huonoa lyöntiä, Lähde iloitsi.

– Ulkopeli on ollut meillä tosi hyvää. Pienet asiat – kommunikointi, takapalot ja sellaiset – ovat toimineet tosi hyvin. Huimasti on parannettu runkosarjaan nähden. Käytännössä joka ottelussa on ulkopeli ollut tosi hyvää, virheetöntä. Se kantoi tässä sarjassa voittoon, Lähde totesi.

Ratkaisuottelu päättyi loppulukemiin 2-0 (3-1, 4-2). Tampereella juhlitaan nyt hetki toista peräkkäistä loppuottelupaikkaa ennen kuin Manse PP lähtee puolustamaan mestaruuttaan. Ajatukset ovat olleet niin tiukasti välieräsarjassa, ettei Lähde ennakoi vielä mitään tulevasta finaalisarjasta.

– Ei ole mitään väliä, kumpi tulee vastaan. Luulen, että Kirittäret. Finaalista en vielä osaa sanoa mitään, katsotaan sitä sitten.

Kausien 2016 ja 2017 Suomen mestarit vastakkain

Ida Lähde oli oikeassa. Toisen välieräsarjan neljäs ottelu päättyi Lapualla Kirittärien voittoon 1-2 (0-1, 1-0, 0-1) ja toi jyväskyläläisille loppuottelupaikan yhden välivuoden jälkeen.

Virkiä pakotti kuitenkin Kirittäret supervuoroon. Tiiviin ulkopelin ottelussa nähtiin vain kolme juoksua, yksi molemmille jaksoille ja yksi supervuoroon. Kirittärien sankariksi nousi naisten Superpesiksen elokuun pelaajana palkittu Emma Sallinen, joka kotiutti supervuoron tasoittavalla Marjukka Urpelaisen.

Jyväskylään ehdittiin voittaa 16 peräkkäistä SM-mitalia, kunnes Kempeleen Kiri räväytti yllätyksen vuosi sitten puolivälierissä. Nyt kauden 2016 mestari Kirittäret on jälleen loppuottelussa, jossa vastaan asettuu kauden 2017 mestari Manse PP. Loppuottelusarja käynnistyy Jyväskylässä keskiviikkona.

Pronssiottelussa kohtaavat Pesäkarhut Porista sekä Lapuan Virkiä, joka tavoittelee jatkoa jo 10 peräkkäisen SM-mitalin putkelleen.

Lappajärven Veikot jatkaa Superpesiksessä

Naisten superpesiskarsinta päättyi lauantaina. Lappajärven Veikot kukisti Pöytyän Urheilijat 2-0 (6-3, 4-0) ja jatkaa Superpesiksessä 2019 suoraan otteluvoitoin 3-0.

Naisten loppuottelu (3 voittoa)

Ke 5.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Manse PP, Tampere 17.00

La 8.9.
Manse PP, Tampere – Kirittäret, Jyväskylä 14.00

Su 9.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Manse PP, Tampere 16.00

La 15.9.
Manse PP, Tampere – Kirittäret, Jyväskylä 13.00 Tarvittaessa

Su 16.9.
Kirittäret, Jyväskylä – Manse PP, Tampere 13.00 Tarvittaessa

Naisten pronssiottelu (2 voittoa)

Ke 5.9.
Pesäkarhut, Pori – Lapuan Virkiä 17.00

La 8.9.
Lapuan Virkiä – Pesäkarhut, Pori 15.00

Su 9.9.
Pesäkarhut, Pori – Lapuan Virkiä 16.00 Tarvittaessa

Aiheesta lisää

Yle Urheilun raportti Manse PP:n ja Pesäkarhujen välieräratkaisusta