Valitse sivu

Janakkalan Jana juhlii B-tyttöjen SM-pronssia kukistettuaan Vähänkyrön Viestin vieraskentällä kolmannessa pronssiottelussa 0-2 (1-6, 1-4). Mitali on Janalle pesäpallon seurahistorian ensimmäinen.

Seura oli myös ensimmäistä kauttaan edustettuna tyttöjen Superpesiksessä. Tasaisessa sarjassa alkulohkonsa voittanut Jana taisteli jatkolohkonsa neloseksi, mikä riitti pudotuspelipaikkaan. Puolivälierissä kukistui jatkolohkovoittaja Lapuan Virkiä suoraan voitoin 2-0, mutta välierissä kirkkaimpien unelmien esteeksi asettui Pesäkarhut Porista.

Pronssiottelussa karvas avaustappio supervuorossa vaihtui lopulta SM-mitaliksi. Jana vei kaksi seuraavaa kohtaamista nimiinsä vahvoin ottein. Erityisesti Anni Heikkilä, Iida Järvinen sekä Korhosen siskokset Senni ja Sohvi olivat oivalla pelipäällä.

Janan menestys sai pesäpalloyleisön liikkeelle Kanta-Hämeessä. B-tyttöjen otteluita seurasi loppukaudesta Turengissa Kansanpuiston montun lehtereillä parhaimmillaan yli 400 silmäparia. Myös ratkaisuotteluun Vähäänkyröön saapui paikan päälle upeasti 403 katsojaa.

B-tyttöjen SM-pronssia 2018: Janakkalan Jana

Anna Ala-Kauhaluoma, Anni Heikkilä, Emma Heikkilä, Ellamaria Hutri, Iida Järvinen, Fanni Kanerva, Riina Kanerva, Iiris Kiljunen, Senni Korhonen, Sohvi Korhonen, Kaisa Kuittinen, Julia Kuusijoensuu, Minna Pirinen, Emmi-Sofia Satokangas. Toni Ojala (pj), Mika Järvinen (2. pj).

Aiheesta lisää

Janakkalan Jana Pesäpallo Facebookissa

Janakkalan Jana laadukkaalla juniorityöllä menestykseen

Pesäkarhut B-tyttöjen mestari, Feralle SM-hopeaa