Valitse sivu

Ottelut eivät ole veljiä tai siskoja keskenään. Siitä saatiin todiste poikien Superpesiksen välieräsarjassa, jonka Sotkamon Jymy avasi murskavoitolla Hyvinkään Tahkosta. Sotkamossa osat vaihtuivat ja Tahko otti hallinnan pitävän ulkopelin kautta. Ratkaiseva kolmas ottelu päättyi juoksun pelinä Tahkon juhliin. – Oli aika suoritus. Todella hieno sarja, oli hienoja pelejä, Tahkon pelinjohtaja Mika Lehto fiilisteli.

Ottelusarjan kulminaatiopisteeksi muodostui toinen kohtaaminen Sotkamon Hiukassa. Tahko oli selkä seinää vasten, tilkitsi ulkokenttänsä avausjaksolla ja sai tauon jälkeen lyöntirulettinsa pyörimään. Pelinjohtaja Lehto kertaa mielellään tapahtumia numeroihin 0-2 (0-1, 4-9) päättyneestä ottelusta.

– Ulkopeli oli ratkaisun avain, ilman muuta. Ensimmäinen jakso pidettiin vastustaja nollilla, vaikka saivat siinä kaksi kertaa palottoman ajotilanteen. Voitettiin yhdellä vapaalla lyönnillä, mikä lyötiin etumiehen yli (lyöjänä Jere Harjuvaara).

– Toisella jaksolla oltiin tappiolla ja sitten Samun (Saarinen) kunnari oli täydellinen lyönti. Osui kakkospesään, Atte (Brandt) teki hyvän maskin siinä ja pallo meni maisemiin. Ohi, kun päästiin, saatiin kunnon buusti päälle ja kaverin niskat menivät poikki. Kaksi ilmaista juoksua lyötiin vielä kruunuksi.

Tahko sai aikaa harjoitella ja hioa peliään kuntoon ennen Sotkamon vierailua.

– Oltiin ihan yössä siinä ensimmäisessä ottelussa. Se oli niin sanottu ulospuhallus, joka taitaa olla nykyään muotisana pesäpallossa.

– 1,5 viikon valmistautuminen, siinä rakensimme jutun siihen Sotkamo-peliin. Harjoiteltiin tiettyjä asioita, jotka toimivat Sotkamossa täysin. Se oli kova temppu voittaa siellä. Siellä ei ihan joka joukkue, varsinkaan junnujoukkue, käy voittamassa, Lehto tietää.

Maanantain kolmannessa välieräottelussa Tahko karkasi molemmilla jaksoilla 4-1-johtoon, mutta Sotkamo taisteli viimeiseen asti neljä juoksua lyöneen Kalle-Tapio Huuskon johdolla. Tasainen ottelu päättyi kotijoukkueen juhliin lukemin 1-0 (4-4, 4-3). Lehto antaa tunnustusta omilleen ja erityisesti joukkueensa nuorimmille vastuunkantajille.

– Uskalletaan peluuttaa myös näitä B-poikia, ulkokentälläkin heitä on kaksi (Aleksanteri Haukka ja Nooa Hoikka). Kova suoritus molemmilta pojilta. Otettiin Hoikka Sotkamoon ensi kertaa mukaan, niin ei se tuolla yhtään ollut moksiskaan. Tietysti tänään sai muutaman pallon. Se tiedettiinkin, jos he hakevat linjan etupuolisia, niin sille tulee paikkoja.

Loppuottelussa kohtaavat alkulohkojen voittajat, kun Tahkoa vastaan asettuu Oulun Lippo Juniorit. Ottelusarja käynnistyy Hyvinkäällä jo torstaina.

– En ole miettinyt koko juttua ollenkaan, kaksi päivää on aikaa. Hienoa tämä on, kun en itsekään ole näissä peleissä niin paljoa pyörinyt. Tämä on kova juttu, Lehto iloitsee.

Jobinpostia joukkue sai kolmannen välieräottelun päätteeksi, kun huippunopea etenijä Eetu Hämäläinen otti pelirangaistuksen vastustajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta. Loppuvihellyksen jälkeen tuomittava pelirangaistus tietää ottelurangaistusta eli Hämäläinen seuraa katsomosta käsin ensimmäisen loppuottelun.

Pronssimitaleista pelaavat Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy, kuten miestenkin Superpesiksessä.

Viime kauden loppuottelujoukkueet, Kiteen Pallo -90 ja Kouvolan Pallonlyöjät, putosivat tällä kertaa jatkosta jo puolivälierävaiheessa.

Aiheesta lisää

Poikien Superpesiksen mitaliotteluiden aikataulut

Oulun Lippo Juniorit poikien Superpesiksen loppuotteluun

Villi Kortti (12:20): Eetu Hämäläinen pärjäsi hienosti pikajuoksussa