Valitse sivu

– Tavoitteena on saada laadukkaita omantasoisia otteluita kaikille joukkueille, mutta samalla säilyttää mahdollisuus yltää Suomen mestariksi mistä lähtökohdista tahansa. Näin kiteyttää Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari tyttöjen Superpesiksen 2020 sarjajärjestelmän pääpiirteet.

Uudessa mallissa 12 joukkuetta on mukana A-sarjassa.

– Kokonaisuuden kannalta on haettu parasta ratkaisua – kaikille joukkueille tärkeitä ja tasaisia pelejä mahdollisimman läheltä. Pelaajien kehittyminen omantasoisissa ja mielekkäissä otteluissa on avainasemassa, Huotari sanoo.

Jatkossa A-sarjan lohkojen kolme parasta etenevät suoraan puolivälieriin. Neljänneksi sijoittuneet tavoittelevat puolivälieräpaikkaa tasonmittauksessa, jossa asettuvat vastaan B-sarjan lohkovoittajat.

– Jokaisella tyttöjen Superpesikseen osallistuvalla joukkueella on mahdollisuus voittaa jopa Suomen mestaruus, Huotari alleviivaa.

A-sarjan lohkojen viidenneksi sijoittuneet karsivat paikastaan A-sarjassa. Kuudenneksi sijoittuneet putoavat suoraan B-sarjaan, jonka lohkovoittajat nousevat A-sarjaan seuraavalle kaudelle.

Poikien Superpesistä ja B-poikien SM-sarjaa kuluvan kauden malliin

Poikien Superpesiksessä ja B-poikien SM-sarjassa jatketaan vastaavilla sarjajärjestelmillä kuin kuluvalla kaudella. Joukkueet jaetaan kahteen lohkoon, joista molemmista neljä parasta etenee kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.

– Mahdolliset sarjatoimintaan liittyvät muutokset tulee toteuttaa harkiten ja tehtävien päätösten tulee pohjautua faktatietoon. Lasten harrastamiseen liittyvistä motiiveista on toteutettu kysely Tenava- ja Nuorisoleireillä. Lisäksi on selvitettävä, miten pojat pelaavat miesten suomen- ja maakuntasarjaa, Huotari toteaa.

– Faktoihin pohjautuen on luotava tilaa keskustelulle ja mietittävä yhdessä, onko tarvetta sarjamääräysten muuttamiselle. Tässä hetkessä sitä ei ollut, Huotari lisää.

Lisätietoa: Timo Lamminen
timo.lamminen(ät)pesis.fi
050 348 6013

8.8.2018 klo 13.32: Muokattu uutista tyttöjen Superpesiksen osalta.