Valitse sivu

Pesäpalloliitto tiedotti tyttöjen Superpesiksen sarjajärjestelmän muutoksista tiistaina. Operatiivinen johtoryhmä käsitteli saadun palautteen johdosta asiaa uudelleen ja teki päätöksen uudistusten ottamisesta käyttöön vasta kaudella 2020.

Haasteeksi muodostui aikataulu, kun kuluva kausi on näin pitkällä ja tulevaakin on jo osassa seuroja valmisteltu.

– Palaute oli vahvaa ja perusteet seuratoimijoilta pitävät. Silloin on syytä etsiä peili ja arvioida oma ammattitaito. Tyttöjen Superpesis on ollut valmistelussa huhtikuusta asti ja parasta mahdollista järjestelmää on haettu ja haettu, mikä johti aikataulun venymiseen. Oli virhe ja osan seurojen näkökulmasta epäoikeudenmukaista tuoda sarjajärjestelmäuudistus julki 7.8.2018, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari myöntää.

Uusi sarjajärjestelmä otetaan siis käyttöön kaudella 2020. Näin jokaiselle seuralle jää aikaa valmistautua tulevaan muutokseen.

– Joka tapauksessa muistutan, että olennaista on laadukas arki pesäpallon parissa – ja vielä siten, että jokainen seura kasvattaa mahdollisimman omavaraisesti lapsia ja nuoria kohti Superpesistä. Viestit pelaajien rekrytoinnista huolestuttivat ja uskon, että siirtymän aikana jokainen seura ehtii tutkia omia toimintatapojansa. Mitä enemmän meillä on vahvoja seuroja, sitä paremmin pesäpallo voi, Huotari muistuttaa.

– Meidän Pesäpalloliiton työntekijöiden tehtävä on viedä kokonaisuutena pesäpalloa eteenpäin. Omalta osaltani ja kilpailutoiminnan valmisteluissa olevien ihmisten puolesta tämä asia opetti merkittävästi, Huotari lisää.

Pesäpalloyhteisö on yhteisellä matkalla kohti lajin tulevaisuudenkuvan 2022 tavoitteita.

– Luotan, että asian tiimoilta voidaan jatkossakin käydä keskustelua siten, että pesäpallo lajina voi 2020 – luvulla entistä paremmin, Huotari päättää.

Aiheesta lisää

Tyttöjen Superpesiksen sarjajärjestelmä 2020

Lisätietoa: Timo Lamminen
timo.lamminen(ät)pesis.fi, 050 348 6013