Valitse sivu

Helsinkiläinen Roihu rakentaa määrätietoisesti uutta tulemistaan huipulle. Seuran edustusjoukkue piipahti Superpesiksessä kausilla 2013-2014, mutta tuleva menestys nojaa vahvasti nuorten tähtipelaajien harteille. Seurassa on tehty paljon oikeita asioita ja suunta on oikea. Kuluvan kauden osalta naisten Ykköspesiksen päätöskierros lauantaina ratkaisee mahdollisuuden jatkaa kautta ylemmissä pudotuspeleissä. Tyttöjen Superpesiksessä odottavat suurella todennäköisyydellä kahdeksan parhaan pudotuspelit.

Kauden ratkaisuhetket aistii helposti Roihuvuoren kentällä, kun lähes parisataa katsojaa kannustavat ja tukevat kiihkeästi omiaan. Nousunsa Superpesikseen jo varmistanut Mynämäen Vesa vie kuitenkin 21. sarjaottelustaankin voiton.

– Tämä oli harmittava. Vähän oltiin laskettu, että tästä olisi pisteen tai pari voinut kotiin ottaa. Ei auta kuin katsoa, miten käy, Roihuttarien avainpelaajiin lukeutuva Vilma Haapala miettii pelin jälkeen.

Kauteen mahtuu silti paljon positiivista. Roihuttarien peli on mennyt eteenpäin niin yksilöinä kuin joukkueena.

– Vieläkin tulee liikaa räpylävirheitä, niitä pitäisi karsia ja toissijaisia virheitä, kuten kopinnostopaloja. Peli on kuitenkin kehittynyt paljon alkukaudesta ja siitä olen ylpeä, Haapala sanoo.

– Pelissä on parasta se, että se sujuu. Alkukaudesta meille tuli tosi paljon lyhyitä vuoroja sisällä, eikä ulkona saatu paloja – peli oli tosi tukkoista. Kun nyt peli pyörii, se on parasta, Haapala iloitsee.

Naisten Ykköspesiksen päätöskierroksella Roihuttaret matkustaa Raumalle lauantaina. Voittokaan ei välttämättä riitä, jos Joensuun Maila ottaa kotonaan pisteet jatkopaikkansa jo varmistaneelta toiselta sarjanousijalta Pöytyän Urheilijoilta.

– Sitten sen näkee, miten käy. Joka tapauksessa lähdetään vaan vapautuneesti pelaamaan ja haastamaan, Haapala miettii.

Tyttöjen Superpesiksessä vaiherikas kausi

Ykköspesiksen ohella kauden huipennusta lähestytään tyttöjen Superpesiksessä. Roihu ja Espoon Pesis ovat viritelleet yhteistyötä tyttöpesäpallon puolella, mikä on avannut alueen junioreille pelaajapolkua huipulle asti. Maanantain ottelussa joukkue otti aimo harppauksen kohti kahdeksan parhaan pudotuspelejä kukistamalla Pesäkarhut Porista 2-1 (1-7, 1-0, 0-0, 3-2).

– Meillä on kova taistelutahto ja sillä on päästy aika pitkälle. Alkusarjassa ei tullut hirveästi kolmen pisteen voittoja, mutta silti aina taisteltiin pisteistä. Se on kantanut meitä eteenpäin, Haapala sanoo.

Kausi on toden totta kätkenyt sisäänsä trillerimäisiä vaiheita. Jatkosarjakarsinnassa Roihu kärsi avausjakson rökäletappion Hämeenkyrön Räpsälle, mutta käänsi lopulta ottelun edukseen supervuorossa.

Haastavat tilanteet ovat kasvattaneet joukkuetta entisestään. Jatkossa virheet on kuitenkin jätettävä minimiin, kun Roihua vastassa ovat valtakunnan parhaat joukkueet ikäluokassaan.

– Pudotuspeleissä pitää karsia toissijaisia virheitä. Niin paljoa kopinnostopaloja ei voi tulla ja räpylässä pitää kestää. Kun tulee kova paikka, ei voi antaa yhtään siimaa, Haapala tietää.

Roihulla on mahdollisuus varmistaa lopullisesti pudotuspelipaikkansa perjantain kotiottelussa Janakkalan Janaa vastaan. Maksimaalisella onnistumisella kaikki on mahdollista.

– Totta kai lähdetään kirkkainta hakemaan. Ollaanhan me hyvin pelattu tähän asti, mutta en mä usko, että joukkue on tyytyväinen vielä tähän.

– Peli kerrallaan mennään. Se riittää, että voittaa, Haapala päättää.

Naisten Ykköspesiksen päätöskierros lauantaina 11.8.

Fera 2, Rauma – Roihuttaret, Helsinki 16.00
Joensuun Maila – Pöytyän Urheilijat 16.00
Mynämäen Vesa – Janakkalan Jana 16.00
Tyrnävän Tempaus – Nurmon Jymy, Seinäjoki 16.00
Ylivieskan Kuula – Mailattaret, Vaasa 16.00

Tyttöjen Superpesiksen ylemmän jatkosarjan päätösottelut

Pe 10.8.
Roihu 1, Helsinki – Janakkalan Jana 18.00
Kirittäret, Jyväskylä – Fera 1, Rauma 18.00
Joensuun Maila – Seinäjoen Maila-Jussit 1 18.00
Vähänkyrön Viesti – Lapuan Virkiä 1 18.00
Siilinjärven Pesis – Kempeleen Kiri 18.00 (Saharan kentällä)

Ma 13.8.
Fera 1, Rauma – Pesäkarhut Pori 17.30
Hyvinkään Tahko – Roihu 1, Helsinki 17.30
Janakkalan Jana – Kirittäret, Jyväskylä 17.30
Kempeleen Kiri – Joensuun Maila 17.30
Seinäjoen Maila-Jussit 1 – Vähänkyrön Viesti 17.30
Lapuan Virkiä 1 – Siilinjärven Pesis 17.30

Aiheesta lisää

Naisten Ykköspesiksen sarjataulukko

Roihuttarien runkosarja huipentuu Raumalla

Roihun B-tytöille arvokas voitto Pesäkarhuista Espoossa

Roihun ja Espoon Pesiksen C-tytöt kuudenneksi Nuorisoleirillä