Valitse sivu

Ennen kauden alkua pelinjohtajat arvioivat Joensuun Mailan naisten Ykköspesiksessä sijalle 9 ja Pöytyän Urheilijat sijalle 10. Totuus oli jotain aivan muuta.

Sarjanousijoina kauteen lähteneet joukkueet kohtasivat runkosarjan päätöskierroksella Kerubi Stadionilla Joensuussa. Pöytyä oli jo aiemmin varmistanut kakkossijansa sarjataulukossa ja välieräpaikkansa. Kun Joensuu vei kaikki kolme sarjapistettä kotiottelustaan tuloksella 2-0 (6-1, 1-0), joukkue piti kolmospaikkansa kolmen pisteen voittojen ansiosta.

Roihuttaret Helsingistä venyi tiukassa paikassa voittoon Raumalla 0-2 (0-9, 1-3). Se ei kuitenkaan riitä välieriin, kun joukkue häviää tasapistevertailun Joensuulle.

Sarjanousijat pelaavat siis yllättäen välierissä paikasta superpesiskarsintaan Lappajärven Veikkoja vastaan. Kilometrejäkin kertyy mittariin, sillä yhdensuuntainen matka Pöytyältä Joensuuhun on yli 500 kilometriä.

Mynämäen Vesa varmisti jo aiemmin runkosarjan voiton ja nousun Superpesikseen. Tyylipisteetkin mairittelevat sarjan ykkösjoukkuetta, sillä päätöskierroksen kotivoitto Janakkalan Janasta 2-0 (5-0, 3-1) tarkoittaa 22 ottelusta yhtä monta voittoa ja voittoprosenttia 100. Mynämäellä kelpaakin tänään juhlistaa mynämäkeläisen palloilujoukkueen historiallista pääsarjapaikkaa.

Aiheesta lisää

Mynämäen Vesa naisten Superpesikseen 2019

Naisten Ykköspesiksen välierien otteluaikataulu